Скільки грошей для щастя потрібно Ганні Гопко?

Днями народний депутат України зайшлася риданнями. «Людоньки, каже, сльози гіркі хустиночкою витираючи, ну не годна я на мізерну депутатську зарплату  сім тисяч гривень прожити. А тут ще й дитину до школи зібрати треба. А ціни –  самі знаєте які»… Ще щось хотіла Ганна додати, але не спромоглася – спазм горло стиснув…

Ну що тут скажеш. Хіба поспівчувати можна. Або порадити щось. Ось порадити пані Гапко – це в мене без проблем. Чому б їй депутатський мандат на стіл не покласти і не піти працювати вихователькою у дитячий садочок чи  медсестрою в якусь районну поліклініку? Тоді життя одразу налагодиться і почне вона отримувати не мізерну депутатську, а цілком пристойну зарплатню, яку отримує більшість людей у нашій країні. А якщо роботу міняти не хочеться, можна попробувати одягатися не в бутіках на Хрещатику, а на секонд-хендах, де одягаються мільйони наших співгромадян. А ще можна почати економити на комунпослугах – газі, світлі, воді. Для Гопко це якраз актуально, адже перед виборами вона казала, що її зарплата не цікавить – у неї досить забезпечений чоловік. Настільки, що сім’я має 8 квартир у Києві. Тут же іще можна продати з сім і тоді життя таки  налагодиться. Є, правда, ще один варіант, але він навряд чи влаштує нашу Ганну – можна почати працювати так, щоб у маленьких українців почали зростати зарплати. Тоді глянь і депутатам трошки більше перепадало б.

З одного боку така поведінка фінансово забезпеченої людини може здатися дивною. А з іншого –  куди ж подіти вроджену галицьку захланність?..

P.S. За голосування всупереч рішенню партії щодо змін до Конституції в плані децентралізації Ганну Гопко виключили із «Самопомочі». Знаючі люди подейкують, що інколи натискання кнопки у нашій Верховній раді можна поміняти на багато зелених папірців. Хто зна чи сім’я Гопко найближчим часом не придбає ще кілька метрів квадратних у столиці.

Андрій Березовчук

Коментарі вимкнені.