“Нефайні ви люди, тернополяни!”

Нефайні ви люди, файномістяни! От нефайні і недобрі. Вам не догодиш, як не старайся.
Техніки снігозамітальної ви на вулицях мало побачили! Можна подумати: ви багато на ті вулиці дивились. Там же снігопад такий, завіруха і заметіль, що геть нічого не видно. Там же і двірників то не видно. Вони білі, як снігові баби і з ломами блискучими. Лід вчорашній довбуть тими ломами, як в побожні часи святий Георгій Переможець Змія-аспида окаянного.
Так ось: лом – то техніка. І довбання ним – також техніка. Хенд мейд називається.
А оце щойно повзла Дзвінка попри мерію окаянну, аспидську. А там перед фасадом – мер і двоє потужних чиновників-важковаговиків (кг так під 120 кожен) стоять. І руками так розмахують, що сніжинки з переляку в обморок падають, як баришні салонні.
Нє, ну люди теж падають на вулицях. Але ж люди – не баришні салонні. Не треба нити. Послизнулись – встали, обтріпались і пішли далі. В світле майбутнє. А воно точно буде. Сніг он який світлий падає!
А коли мер і двоє товстих чиновників руками розмахують – то це теж хенд мейд. Ручна робота.
Так ось, дорогі файномістяни, не треба розказувать про відмороженість влади в даному льодовиковому періоді цієї неочікуваної зими. Бо влада працює в ручному режимі окозамилювання. А вулиці поверх вчорашнього льоду щедро посипані сьогоднішнім свіжим снігом.
На завтра синоптики обіцяють ще більше снігу. Так що все буде біло і пухнасто і ніякої нездалі видно не буде.

Дзвінка Торохтушко

Коментарі вимкнені.