Теорія відносності українських урядовців

Колись давно Альберт Ейнштейн придумав теорію відносності. Що це таке і навіщо потрібно – мало хто розуміє. Але цю складну теорію можна просто пояснити, на хлопський розум, з допомогою звичайної пательні. Тут все залежить від того, де ви знаходитеся відносно неї. Якщо поставили на увімкнуту плиту, щоб приготувати сніданок, то вам здається, що нагрівається вона дуже повільно. Якщо ж вас посадити на пательню, яка стоїть на включеній плиті, то виникне відчуття, що розжарюється вона просто миттєво.

Ось так і у наших урядовців – все залежить від пательні. Для прикладу, Арсеній Петрович Яценюк, ще донедавна відомий як “куля в лоб”, а сьогодні знаний як “ніколи крісло не віддам”, будучи в опозиції, запевняв що українці повинні платити за газ дешево. Ну, дуже дешево. Тим більше, що українцям ще потрібно доплачувати за користування “голубим паливом”. А таки добравшись до влади, зрозумів, що при таких розцінках нічого не зможе відносити додому і тому доведеться співвітчизникам викласти останню копієчку за комунальні послуги.

Та не лише газом прославився наш прем’єр. Чи не кожного вечора по телевізору він розповідає, як нам з вами добре живеться, не забуваючи при цьому постійно нагадувати, що збільшив мінімальні зарплати і пенсії на 12 відсотків. Але замовчує, що завдяки махінаціям з курсом долара українці збідніли практично втричі. Не згадує Петрович також і те, що собі, коханому, він зарплатню збільшив на 25 відсотків. Але ж у цьому житті все відносне: 12 відсотків нам – це багато, а 25 собі – це такий дріб’язок. А щоб часом збільшення зарплати не відбилося на сімейному бюджеті, найкращий уряд під керівництвом найкращого прем’єра, ще й збільшив для пересічних українців податок. А для таких як вони, у кого грошей в кишенях і без того ого-го, цей самий податок зменшили. І знову ж таки все через теорію відносності.

Досить добре нею користується і Президент наш – Петро Олексійович Порошенко. Коли його запитують, чому не продає свій бізнес, як обіцяв перед виборами і як того вимагає Конституція, гарант відповідає, що коли в країні війна, ніхто бізнесом не приторговує. Тому що ціни мізерні. І водночас закликає якнайшвидше продати чи не всі державні підприємства, які не встигли “прихватизувати” “папереднікі”. Чому так? А тому що в країні війна і ціни мізерні. А, отже, можна буде придбати практично за безцінь.
Ось так наші можновладці використовують теорію відносності на практиці.
Андрій БЕРЕЗОВЧУК

Коментарі вимкнені.