Тернопільський депутат про адвоката із небуття

Степан Барна, депутат обласної ради

Якось Віктор Медведчук сказав, що “якщо хтось думає, що я міг би врятувати Василя Стуса, то він або брехун, або ніколи не жив у Радянському Союзі й не знає, що це таке. Рішення за такими справами ухвалювалося не у суді, а в партійних інстанціях і КДБ. Суд лише офіційно затверджував оголошений вирок”. І дійсно, підзахисні отримували заздалегідь написані вироки, а з його слів зрозуміло, що роль адвоката зводилася до бутафорії.

З того часу спливли роки. Сьогодні ця людина з численних біл-бордів, лайтбоксів та інших рекламних площ, переконує нас що країною управляємо саме ми. Ну просто тобі зразок філантропічної, просвітницької діяльності. Крім того, з його подачі країну раптово заполонила реклама принад нового союзу – Митного.
Що змінилося на краще в Росії та інших країнах, від того часу, як Україна була з ними в союзі? Навіщо нам так настирно втовкмачують, що Митний союз – це добре? Але ж, якщо воно таке добре, то чому ми не бачимо ніяких ні технічних ні економічних ні творчих (за винятком бурановських бабушєк) здобутків того прославленого Митного союзу?
Натомість, у Митному союзі ми бачимо тільки переслідування інакомислячих, знищення опозиціонерів та зрощення бюрократії з криміналітетом. В Україні вже є власний досвід проведення бутафорних судів, які оголошують наперед заготовані вироки. Але якщо йти пропонованим шляхом – у Митний союз, то ситуація в країні стане взагалі безнадійною. В такому випадку “іго”, яке окупувало та грабує країну – залишиться назавжди. Тільки вони вже не будуть обраними, а стануть намісниками, призначеними верховними московськими правителями. А ми змушені будемо бути рабами на своїй землі.
Я переконаний, що пропаганда такого “союзу” можна прирівняти до пропаганди насилля, порнографії, зазіхання на суверенітет країни та антидержавної діяльності. Адже Україні пропонують долучитися до організації, яка передбачає втрату частини суверенітету країни.
Тому, я звертаюся до правоохоронних органів України, з вимогою відреагувати на антидержавні та злочинні дії вказаної особи та її організації. Нагадую правоохоронцям, що ваше завдання берегти суверенітет країни та відповідно реагувати на антидержавні дії.
Від прокуратури України вимагаю, негайно провести аналіз вказаної рекламної продукції на прояви антидержавної діяльності та дати їм правову оцінку. При встановлені відповідних фактів, прошу відреагувати – прибрати дану рекламну продукцію на всій території України, провести ретельне розслідування та покарати винних з усієї суворістю українського законодавства.
Зрештою, якщо згадати, то підзахисні теперішнього кума Путіна – Василь Стус, Юрій Литвин, отримали реальні терміни, які привели до їхньої смерті. Тому ми маємо відмовитися від такого адвоката та зрозуміти, що пропонований ним шлях веде в небуття.

Коментарі вимкнені.