У селі Кути, що на Тернопільщині, моляться за російського патріарха Кирила

На електронну адресу “Погляду” прийшов лист від жінка, яка розповіла про конфлікт через церкву в с.Кути Шумського району. Вона розповідає, що мешканці села майже одноголосно висловилися за перехід в українську церкву.

Доброго дня! Мене звати Людмила, родом сама з с.Кути Шумського району, але зараз проживаю в Тернополі. Пишу вам, щоб розказати про те, що відбувається в нашому селі, а саме про те, як жахливо поводять себе священики місцевої церкви московського патріархату.
Конфлікт через церкву в моєму селі був вже давно. По-перше, місцевий священик УПЦ о.Ігор Кушнірук був п’яницею і про це всі знали, тому частина селян ще тоді почали відвідувати іншу церкву (УАПЦ в м.Шумськ).
Тоді, о.Ігоря керівництво направило на покаяння в монастир, а в с.Кути було направлено іншого священика із Загаєцького монастиря. Думали, що він кращий, але вийшло, що ще гірший.
В цю п’ятницю (14 серпня) стався новий скандал. Під час служби Божої новий священик почав поминати і молитися за російського патріарха Кирила!!! Це ворог України, який підтримує і освячує тих, хто вбиває наших хлопців на сході, і закликає віддати українські землі Росії!
Я про це взнала зразу після служби, бо люди підняли скандал, і особисто разом з моїми односельчанами в той же день почала збирати підписи за перехід до української церкви. Також в неділю ми оголосили збори села біля церкви, де мешканці майже одноголосно висловилися за перехід в українську церкву.
Але новий священик зібрав маленьку групку людей і всі вихідні вони ходили по селі і підбурювати всіх проти нас, проти того, щоб громада висловлювала свою думку. Їм, я так бачу, краще молитися за Кирила і Московію.
Я вважаю, що російської (московської) церкви в Україні бути не має взагалі! Є багато українських церков: і православні і католицькі, і греко-католицькі. Нащо молитися в храмі, в якому прославляється війна і вбивство.

-1 thoughts on “У селі Кути, що на Тернопільщині, моляться за російського патріарха Кирила

  • 21:55 | 22.08.2015 о 21:55
    Permalink

    Перш ніж опубліковувати якусь інформацію потрібно дізнатися чи вона є правдивою, тому що ця стаття далеко відрізняється від того що було насправді!!!

Коментарі вимкнені.