“Зараз можлива ескалація конфлікту людей, чітко розмежованих за релігійним критерієм: православні МП проти всіх решта”

Найганебніша окупація – духовна. Найпідліша окупація – інформаційна. Найкривавіша і найпідступніша – та, яка починається без оголошення війни.
Паралізувати волю людей найпростіше, переконавши в тому, що їхня віра – неправильна, дефективна і все таке інше. Переконати в тому, що в тебе, саме в тебе в руках рація для спілкування з Богом і ключі від Раю, а без неї ніхто там, на небі, тебе не почує.
Україна довгі роки перебувала і, на жаль, досі перебуває в стані релігійної, чи, точніше, духовної окупації. Нас переконали не лише в тому, що ми несамостійні, молодші, тугодумні дурники в шароварах, а й в тому, що без “старшого брата” навіть не маємо права самостійно звертатися до Бога. У більшості Українських церков продовжують молитися за патріарха Кіріла і процвітання “отечества”. Хлопці і дівчата, невже центральний пункт по спілкуванню з Богом справді у них? Не вірю.
І ще одне. Людей в стані війни щось об’єднує, а щось роз’єднує. Я так розумію, зараз можлива ескалація конфлікту людей, чітко розмежованих за релігійним критерієм: православні МП проти всіх решта. Та чи є в цьому правда та людинолюбство, про яке вони всі так говорять?..
Не думаю, як каже один лисий ворожий рупор.
Що б там не було, як би там не було, не забувайте: якщо цю війну не виграємо ми, прапор боротьби доведеться підхопити нашим дітям.
Тільки перемога.
Тільки.
Духовна.
Інформаційна.
Антикорупційна, тобто внутрішня.
Перемога над загарбником.
Фронтів багато. Вибирайте і дійте.
Все, що завгодно, окрім байдужості

Лілія Мусіхіна

Коментарі вимкнені.