М’ясний пиріг з беконом
На 4 великі чи 6 середніх порцій:
Рагу:
900 г свинини – лопатка (у мене було 600 – як раз влізло в форму)
200 г бекону
1 велика цибулина
2 середні морквини
3 патички селери
0,3 темного пива (в рецепті був Гінес, в Ашані – Льоф)
1 ст.л. насіння зіри
2 ст.л. борошна
сіль, перець
Тісто:
175 г масла
125 мл води
350 г борошна
яйце для змащування.
Дрібно покраяний бекон смажимо, поки з нього не витопиться весь жир, тим часом ріжемо моркву, цибулю і селеру. Бекон виймаємо зі сковорідки, на жирі 3-4 хвилини обсмажуємо овочі, дістаємо їх і там само обсмажуємо за кілька підходів м’ясо, порізане маленькими кубиками. В останню порцію додаємо зіру, потім повертаємо все м’ясо у сотейник, доливаємо пиво і тушкуємо під кришкою 10 хвилин, далі додаємо овочі, бекон, борошно, перемішуємо і тушкуємо на повільному вогні 40 хвилин, наприкінці солимо і перчимо.
У маленькій каструльці топимо і доводимо до кипіння масло і воду. Потім всипаємо потроху борошно і вимішуємо тісто. Викладаємо його на притрушену борошном поверхню, накриваємо і лишаємо вистигати.
Коли тісто і рагу будуть теплими, а не гарячими, 2/3 тіста розкачуємо і вистеляємо ним форму 25 см, викладаємо рагу, а з решти тіста робимо кришечку. Змащуємо пиріг яйцем і печемо 40 хвилин при 190С. Готовий пиріг має вистигнути хвилин 20. Смакотища!
Коментарі вимкнені.