63,7% хлібобулочних виробів на Тернопільщині виготовлено з порушеннями

У квітні 2011 року відділом держнагляду ДП «Тернопільстандартметрологія» було перевірено 14 підприємств області на додержання стандартів, норм і правил, в тому числі 11 – малих. В ході перевірок було обревізовано товарів на суму 3 173,2 тис. грн. Сума забракованої продукції склала 19,2 тис. грн. (0,6%).

Порушення встановлені десятьма перевірками, що становить 71% .

Зокрема, державний нагляд за дотриманням Закону України «Про безпечність та якість харчових продуктів» при виробництві хліба, хлібобулочних та кондитерських виробів був здійснений на п’ятьох підприємствах області. Чотири з них працювали з порушеннями. Було перевірено 1930 кг вказаної продукції на суму 20,240 тис.грн., з неї виявилося неякісною 1230 кг (63,7%) вартістю 6,4 тис. грн. Сума застосованих штрафів до цих підприємств склала близько 3,05 тис. грн.

Загалом у квітні за результатами перевірок видано вісім приписів про заборону реалізації дванадцяти нестандартних партій продукції та чотирнадцять приписів про заборону всієї продукції вісімнадцяти найменувань. До десяти суб’єктів господарювання за встановлені факти реалізації нестандартної продукції застосовані штрафи на загальну суму 14,5 тис. грн. Три винні особи притягнуті до адміністративної відповідальності.

Коментарі вимкнені.