Агрохолдинг “Мрія” отримав 25 мільйонів доларів від ЄБРР

Агрохолдинг Мрія отримав позику від Європейського банку реконструкції та розвитку в розмірі 25 мільйонів доларів, повідомляє Kyiv Post.

Ці кошти інвестуватимуться у покриття витрат на агро виробництво та зберігання готової продукції у спеціалізованих сховищах.

«Фінансування ЄБРР дає можливість розвивати наш бізнес, підвищувати ефективність та робити вагомий внесок у розвиток аграрного сектору України» – Микола Гута, виконавчий директор Агрохолдингу «Мрія». «Важливо підтримувати сильні національні сільськогосподарські компанії та промотувати позики на відміну від застав під товари чи інфраструктуру”.

Агро холдинг Мрія – сьомий найбільший виробник с/г продукції в Україні. Має понад 218 тис. га орної землі в Тернопільській, Хмельницькій, Івано-Франківській і Чернівецькій областях. Компанія заснована, як сімейний бізнес Іваном і Клавдією Гута у 1992р. 20% акцій котуються на Франкфуртській фондовій біржі. Іван Гута зайняв 15 місце в рейтингу Kyiv Post “Найбагатші українці”

Ідея проекту ЄБРР полягає в тому, щоб окрім існуючих активів під заставу компанія могла б дати посіяний, але ще не зібраний врожай. Це має уможливити більше позик сільгоспвиробнику, сегменту, який наразі отримує дуже лімітоване фінансування.

Завдяки позиці ЄБРР Мрія продовжить збільшувати об’єми виробництва, кількість землі в обробітку та покращить врожайність сільськогосподарських культур. Таким чином форсуватиметься розвиток сільськогосподарського українського ринку.

“Такі проекти сприяють репутації України як сильного експортера сільськогосподарських товарів” – підкреслює Гілс Меттетал, директор ЄБРР з агробізнесу.

Європейський банк реконструкції та розвитку – найбільший фінансовий інвестор в Україні. На 1 серпня 2010р. ЄБРР інвестував більш ніж 5,27 мільярдів євро у 203 проекти. ЄБРР що є власністю 61 країни та двох міжнародних організацій, підтримує розвиток ринкової економіки та демократії в країнах з центральної Європи до центральної Азії.

Коментарі вимкнені.