Азаров пообіцяв селянам землю

фото: Главред

Земельна реформа повинна повернути справжнього хазяїна, власника на землю. Уперше після 1917 року земля де-факто і де-юре повертається селянам, заявив прем’єр-міністр Микола Азаров, – повыдомляэ ТСН.

Микола Азаров підкреслив, що у рамках проведення земельної реформи майже 7 млн власників паїв сільськогосподарської землі отримають право продавати свою землю. І усі громадяни України, фермерські господарства, а також держава отримають право купувати землю.

Прем’єр відмітив, що наразі завершується інвентаризація землі, видача актів, розмежування сільгоспугідь і земель комунальної власності, створюється нова, справедлива ринкова оцінка землі.

Також, за словами Азарова, буде заборонена надмірна концентрація землі в одних руках, що виключить монополізм і можливу чужу диктатуру селянам. Поставлений запобіжник проти спекулятивного перепродажу земель: купив поле – обробляй його. Причому ефективність господарювання, підтримку родючості грунтів контролюватиме держава і суспільство.

За його словами, цивілізований ринок землі – це єдиний спосіб відібрати ефективного власника і притягнути інвестиції, які принесуть на українські поля успішні агротехнології, які забезпечать усім селянам гідний рівень життя.

Прем’єр доручив міністерству аграрної політики і продовольства почати професійну комунікаційну кампанію по земельній реформі, грамотно провести консультації з суспільством, з власниками землі, з місцевою владою і громадами.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України 20 червня схвалив законопроект “Про ринок земель”.

Як повідомлялося, вартість землі сільськогосподарського призначення після введення ринку землі в Україні підвищиться на 70% і складатиме близько 19,7 тисяч гривень (близько 2,5 тисяч доларів) за гектар, повідомив перший заступник міністра аграрної політики і продовольства України Микола Безуглий.

Коментарі вимкнені.