Через негоду фермер з Тернопільщини став бомжем

18 липня над селом Довжанка Тернопільського району пронісся буревій. Дощ із градом ішов 15 хв, – пише Gazeta.ua

На трасі Львів—Тернопіль повалило кілька десятків дерев. Утворився затор на 7 км. Водія “таврії” на заправці з авто визволяли еменесники. Дерево впало на машину.

— В один момент усе потемніло. У вікна почав бити град. У нас градини були завбільшки з квасолину, а на другому кінці села — як куряче яйце. А на трасі, кажуть, дерева падали, як сірники, — розповідає бухгалтер місцевої сільради Марія Андрух, 49 років.

Село Довжанка розташоване за 10 км від Тернополя. Там 360 хат.

— Син Степан у той час на полі молотив ріпак. Дзвонив мені, казав: “Мамо, я сиджу в комбайні, а ним аж хитає. Вітер такий, що сам мотовило крутить”, — продовжує Марія Андрух.

Вітер познімав дахи зі складів місцевого фермерського господарства.

— Учора був багатою людиною, а сьогодні став бомжем, — говорить фермер 51-річний Ігор Олійник. — Втрачені гроші навіть не можу порахувати. То мільйони. Я ж кредити брав. За 15 хвилин усе пропало. 2 тисячі гектарів посівів ріпаку і пшениці на полях витовкло. Один склад на 800 квадратних метрів розкрило, там було 250 тонн змолоченого ячменю. У другому — 60 тонн ріпаку. Тепер то збіжжя плаває. А бляха з перекриття десь на сусідських дачах лежить.

 

-1 thoughts on “Через негоду фермер з Тернопільщини став бомжем

  • 11:39 | 22.07.2011 о 11:39
    Permalink

    Якщо незатраховав врожай то точно БОМЖОМ став.а це певно так і було… за своє скупердяйство треба відповідати. як нема розуму то тепер буде БОМЖОМ,може життя навчить .

    • 18:07 | 22.07.2011 о 18:07
      Permalink

      що то значить “Зичливий” українець, сам нічого не робить і тішиться з людського горя!

    • 23:05 | 22.07.2011 о 23:05
      Permalink

      А Ви знаєте відстоткову ставку за страхування врожаю?

Коментарі вимкнені.