Чому Тернопіль прибирають удень

Під час сесійного засідання 20 червня депутати затвердили програму капітального ремонту та утримання шляхово-мостового господарства міста Тернополя на 2011-2014 роки. Питання викликало жваве обговорення, оскільки дорогами користуються всі.

Депутат Петро Гринчишин запропонував ліквідувати всі дороги з щебеневим покриттям та заасфальтувати їх до кінця каденції міської ради. Таким чином, 34 дороги за найближчі 4 роки повинні отримати нове асфальтове покриття.

Регіонал В.Лукін, якого тільки на цій сесії оголосили новообраним керівником фракції, запропонував під час розгляду цього питання вивчити можливість ремонту доріг вночі, особливо тих частин, де створюються вдень затори.

Заступник міського голови Владислав Стемковський, відреагував миттєво, зазначивши, що такі роботи шкодять мешканцям, і які скаржились з цього приводу в міську раду.

Прилад «пилосос» почав працювати в інший час. Говорять, що влада прийняла неофіційне рішення показувати мешканцям роботу «пилососа» вдень, бо вночі ніхто цього не бачить.

За коментарем,  чому змінився час прибирання міста та в який  час планують ремонтувати дороги,  “Погляд” звернувся до начальнику відділу технагляду Олега Вітека.

– Фінансування шляхово-мостового господарства порівняно з попереднім роком  зменшилось удвоє. Коштів не вистачає, щоб так прибирати місто,  як нам цього хочеться. Ми вимушені іти на незручності, шукаючи  шляхи оптимізації праці, – каже Олег Вітек, – В даному випадку, працюючи вдень, ми економимо кошти. Адже не важливо,  коли ми працюємо, головне, що, завдячуючи підрядним організаціям, місто в нормальному стані.

 

Коментарі вимкнені.