Чорнобильцям на Тернопільщині не дають доплат до пенсії

Три дні 29–31 серпня мітингували чорнобильці у Чортківському і Заліщицькому районах Тернопільщини. Люди вимагали, аби їм виплатили доплати до пенсій. Перекрили дороги поблизу райдержадміністрації у Чорткові та міжнародну трасу у Заліщиках. Пропускали лише “швидку” та пожежних, – пише gazeta.ua

У Чортківському районі 11 тис. постраждалих від аварії на ЧАЕС, у Заліщицькому — близько 4 тис.

— Людей обманули хамсько, нагло. Я маю пенсію 540 гривень, а компенсація чорнобильська — 960. За що жити? Є постанова Кабміну №745 від 23 липня, що ці гроші нам мають надходити. Ані копійки не дали, — говорить чортківка 60-річна Світлана Колтунова, член ініціативної групи мітингувальників. — Два тижні тому приїжджало керівництво з обласного пенсійного на мітинг: люди, розходьтеся, гроші виділені, будуть. Ми повірили, дякували. А їх так і нема.

Учасники мітингу — пенсіонери. Вони скандували “Владу геть” і співали націоналістичні пісні. Оголосили безстроковий страйк, доки їм не виплатять грошей. В обох містах утворилися затори.

— Люди сходяться з різних частин міста самі. Ми прийшли з вимогами до голови райради Романа Чортківського. А там сидить представник з області, каже, біда в країні. Хіба ми біди не бачимо? Біда тільки для пенсіонерів. Влада лише руками розводить, — продовжує Світлана Юріївна. — Навіть якби я людям сказала: не йдіть на пікет, мене в асфальт закатали б. Усі доведені до відчаю.

Кажуть, прем’єр-міністр Микола Азаров написав листа до місцевого пенсійного фонду у Чорткові. Хоче, щоб ситуацію вирішили до 30 листопада.

 

Коментарі вимкнені.