Дев’ять початкових шкіл Тернопільщини призупинили роботу

Цього року “перший дзвінок” пролунав не в усіх школах Тернопільщини. Дев’ять початкових шкіл області призупинили свою діяльність через недостатню кількість учнів. Проте частина школярів області почала навчальний рік в нових школах. Загалом таких навчальних закладів цьогоріч відкрили п’ять, стільки ж готують до відкриття.

 

– Призупинення діяльності будь-якої школи відбувається на підставі рішення місцевих громад або за відсутності дітей… От виникла така ситуація. В одній з початкових шкіл були діти. Вчителька перейшла в іншу школу. Батьки забрали дітей і також перевели дітей в іншу школу. Тобто від нас не залежало, чи буде закрита ця школа. Ми мусили призупинити її діяльність, бо там не виявилось жодної дитини,- розповів ТВ-4 начальник управління освіти і науки Тернопільської ОДА Іван ЗАПОРОЖАН.

 

Попри те, що першокласників цьогоріч побільшало, загалом кількість школярів на Тернопільщині скоротилась на дві з половиною тисячі. Відтак свою діяльність призупинили дев’ять початкових шкіл області у Бережанському, Борщівському, Зборівському, Монастириському, Підволочиському, Тернопільському, Підгаєцькому та Шумському районах. Учнів, які відтепер змушені їздити на навчання в школи сусідніх сіл, обласна влада обіцяє забезпечити транспортом, а їх вчителів – роботою.

 

– У цих 9 школах тільки 6 дітей залишились…Справа в тому, що це початкова школа, а були і середні класи. Вони їх підвозили? Підвозили. Так і з ними. В одній школі одна дитина, в другій дві, не більше двох залишилося дітей, які потребують підвозу. За моїми даними, райони не мали права призупиняти роботу шкіл, якщо не забезпечене підвезення дітей, і вчителі роботою,
– говорить ЗАПОРОЖАН.

 

В обласному управлінні освіти і науки кажуть: як тільки у тимчасово закритих школах учнів побільшає, вони знову запрацюють, адже приміщення за ними зберігаються.

Коментарі вимкнені.