Для тернопільських матерів-зозуль відкрили “Вікно життя”

Можливість утриматися від страшного кроку – свідомо перервати життя своєї рідної дитини, мають відтепер тернопільські матері-зозулі.

Це стало можливим після відкриття у Тернополі “Вікна життя”, спеціально обладнаного місця у приймальному відділенні пологового будинку другої міськлікарні.

Облаштували металопластикову конструкцію із контейнером активісти обласного благодійного фонду “Вікно життя”. Зробити це їх спонукали випадки свідомого вбивства жінками своїх новонароджених дітей. Про один з таких випадків повідомляло агентство, коли кілька днів тому породілля задушила своє дитя і викинула його у смітник.

Контейнер через п’ять хвилин після того, як у нього покладуть дитину, передає сигнал черговій медсестрі, котра зможе забрати немовля.

П’ятихвилинна пауза у подачі сигналу вибрана саме для того, щоб жінка, яка вирішила відмовитися від свого дитяти, змогла швидко відійти від контейнера.

“Вікно життя” діє лише першу добу і лікарі кажуть, що щиро хочуть, аби ніколи не спрацьовував сигнал із контейнера, а матері народжували і виховували своїх дітей.

Олег Снітовський

Коментарі вимкнені.