Футбол на Тернопільщині будуть фінансувати з місцевих бюджетів

Голова ОДА вважає, що стан розвитку футболу в області потребує покращення, а місцева влада недостатньо приділяє увагу цьому питанню.

З метою виправлення ситуації Валентин Хоптян підписав розпорядження, яким доручив райдержадміністраціям, виконкому Тернопільської міськради при формуванні місцевих бюджетів внести пропозиції щодо видатків по галузі «Фізична культура і спорт» на розвиток футболу.

Також керівник області дав доручення завершити реконструкцію діючих стадіонів, обладнавши їх пластиковими сидіннями, освітленням з метою створення належних умов для глядачів, учасників змагань, навчально-тренувальної роботи, підготувати основу для обладнання спортивних майданчиків з уніфікованим покриттям у місцях масового відпочинку громадян.

В свою чергу управлінню з питань фізичної культури і спорту обласної державної адміністрації належить удосконалити структуру проведення регіональних змагань серед дитячих та аматорських команд. Розробити та впровадити в області єдиний календарний план проведення спортивних змагань з футболу.

Довідково:

У чемпіонаті області з футболу 2010 року взяли участь 8 футбольних команд.

На проведення навчально-тренувальних зборів та участь у чемпіонаті України у 2010 році з обласного бюджету виділені кошти в сумі 230 тис. гривень для ФК “Нива”.

У чемпіонатах районів та міста Тернополя у 2010 році взяли участь 336 футбольних команд, у яких змагалися 6,5 тис. учасників. У 38 дитячо-юнацьких спортивних школах області займаються 11628 дітей та підлітків, з них у 22 має відділення футболу, у яких займається 2973 вихованців. В області працює 80 тренерів-викладачів, з них 54 – штатних.

Не задовольняє потреб дитячо-юнацьких спортивних шкіл рівень фінансування, зокрема недостатньо коштів на утримання та реконструкцію спортивних споруд, придбання екіпірування та інвентарю. Залишається низькою заробітна плата тренерів.

Коментарі вимкнені.