Харчові продукти на Тернопільщині дешевшають

Стійка динаміка зниження індексу споживчих цін на продукти харчування спостерігається в Тернопільській області, передає УКРІНФОРМ.

“За даними моніторингу громадської експертної ради з питань індексації, з початку грудня знизились ціни на гречку, рис, цукор, картоплю, капусту, – прокоментував ситуацію начальник головного управління економіки облдержадміністрації Василь Гецько. – Стабільними у грудні залишались ціни на борошно, ковбасні вироби, молокопродукти, олію, окремі види овочів”.

Зростання вартості спостерігалося в основному по сезонних видах продукції. Йдеться про курячі яйця, часник, окремі види овочів.

У передноворічні дні органи виконавчої влади контролюють спроби необгрунтованого зростання цін на основні соціально значущі продукти харчування. Ціновій стабілізації сприяють і ярмарки, виїзна торгівля від виробників сільськогосподарської продукції. З початку року в області проведено 775 ярмарків та виїзних торгівель. У такі дні мешканці краю за пільговими цінами придбали сільськогосподарської продукції на майже 90 млн гривень.

Коментарі вимкнені.