“Карпати” переглядають 21-річного воротаря тернополянина Олександра Ільющенкова

В українському футболі, наразі, міжсезоння під час якого команди мають нагоду підготуватися до сезону та підписати новачків. Вже у наступному сезоні тернополянин Олександр Ільющенков може поповнити склад прем’єрлігових львівських “Карпат”.

Кар’єра 21-річного гравця на даний момент бурштинського “Енергетика” розвивається досить стрімко, але цілком заслужено. Олександр Ільющенков пройшов тернопільську дитячо-юнацьку футбольну школу. Першим його клубом був ФК “Тернопіль”, а далі Олександра до себе запросила головна команда області – “Нива”. Саме там, талановитий голкіпер по-справжньому розкрився та продемонстрував свої найкращі якості. Ільющенков відстояв практично усі матчі, коли тернопільська команда виступала у першій лізі.

Кар’єру продовжив у Бурштині

Проте разом із вильотом “Ниви” знову у другу розпочалися фінансові проблеми. А відтак голкіпер не захотів перебувати у команді та почав шукати собі нове місце роботи. З’являлася інформація про те, що тернополянина хоче бачити у своєму складі харківський “Металіст”, але з невідомих причин тоді ще голкіпер “Ниви” не підійшов команді Мирона Маркевича. Згодом наш земляк їздив на оглядини у першоліговий “Геліос”, але й там Олександр Ільющенков довго не затримувався. І от ближче до початку сезону з’явився варіант із продовженням кар’єри у бурштинському “Енергетику”. Спочатку голкіпер не мав постійного місця в основі, але зі зміною тренера змінився і основний “страж воріт” клубу. Провівши блискучий сезон у складі “Енергетика” та допомігши команді залишитися у першій лізі, Олександр Ільющенков заслужив виклику на оглядини у “Карпати”. Сподіваємось, що наш земляк зуміє проявити свої найкращі якості у складі команди Олега Кононова. І вже у наступному сезоні одним представником Тернопільщини у прем’єр-лізі стане більше.

Зміни у складі бурштинського “Енергетика” торкнулися ще одного екс-гравця “Ниви”. Захисник Дмитро Бінкін покинув команду із Бурштина так і не зумівши закріпитися у основному складі.

Пердута підбирається до основи

Продовжують готуватися до нового сезону інші представники української прем’єр-ліги з футболу. Так, полтавська “Ворскла” проводить свої збори у Ялті, де під керівництвом головного тренера Миколи Павлова нещодавно провели два спаринги. Приємно, що у двох матчах поспіль на полі у футболці “Ворскли” виходить тернополянин Ігор Пердута, який у наступному сезоні претендуватиме на місце у основі полтавчан. 26-го червня вихованець тернопільського футболу разом із своїми партнерами грав проти сімферопольської “Таврії”. Матч завершився нульовою нічиєю, а наш земляк провів на полі 45 хвилин у другому таймі. Вже через три дні, Ігор Пердута знову вийшов на поле у футболці полтавського колективу. Цього разу “Ворскла” здолала луцьку “Волинь” (2:0). Тернополянин, як і минулого разу провів повний другий тайм.

Ярмаш вийшов на заміну

Вищезгадана луцька “Волинь” свій останній контрольний поєдинок провела проти “Таврії” із Сімферополя. У складі лучан на полі з’явилися одразу два вихованці тернопільського футболу. Перший із них – Андрій Гринченко, який останнім часом рідко потрапляє у основний склад команди Віталія Кварцяного. Хоча минулого року наш земляк був навіть капітаном “Волині”, проте отримавши травму, Андрій дещо втратив форму. Другий тернополянин у складі лучан – Роман Годований, який навпаки другу частину минулого сезону провів у основі клубу. У товариському матчі проти “Таврії” Роман З’явився на полі у другому таймі, а от Андрій Гринченко відіграв першу половину гри. Сам матч завершився із хокейним рахунком – 6:4 на користь сімферопольців.

Вже дещо призабутий, але від цього не менш відомий тернопільський футболіст Григорій Ярмаш з’явився на полі у контрольному матчі луганської “Зорі” проти “Домжале”. На даний момент команда екс-гравця збірної України проводить збір у Словенії. Наш земляк замінив свого партнера по команді на 62-ій хвилині, але нічим особливим на полі не відзначився. “Зоря” ж розгромила своїх опонентів із рахунком 3:0.

Коментарі вимкнені.