Коли «Перемога» перестане бути холодильником

ПеремогаУсі відвідувачі українського дому «Перемога», які приходять сюди на різноманітні заходи, наразі змушені миритися із холодом, який панує в стінах культурного закладу.

Справа в тому, що опалення тут досі не включили. Відповідно глядачам чи слухачам, оглядаючи фільми та виставки або ж слухаючи концерт, доводиться також споглядати ще й пар, який вони усі разом «нахукують». Згадуватиме наш кінотеатр і організатор мандрівного фестивалю польських кінопрем’єр «Бо!» Анджей Кемпінський, який, спілкуючись із журналістами, зауважував – розмовляти в «Перемозі» без гарячого чаю через холод складно.

Як пояснив начальник міського управління культури Олександр Смик, така ситуація в «Перемозі» склалася через недобросовісність будівельників, які поруч на вул. О. Кульчицької планують зводити будівлю. Закладаючи фундамент, підрядники обрізали тепломережу, однак до опалювального сезону відновити її не встигли, – пише 0352.com.ua.

«Це – людський фактор. Все залежить від совісті та порядності виконавців цих робіт. Якщо б їхні діти поспівали в холодному залі, або вони самі посиділи на такому концерті – вони б перші на мене накинулися», – каже Олександр Смик.

За його даними, лише останнім часом в «Перемозі» відбулося 42 культурні заходи. За можливості, зал під час них стараються обігріти електрообігрівачами, однак і тут є проблема – ліміти на використання енергоносіїв, які культурний заклад через відсутність центрального опалення уже значно перевищив.

«Міським головою перед забудовником було поставлено завдання завершити роботи із відновлення тепломережі до 1 листопада. Зважаючи, що у них там не склалося, цей термін перенесено до 1 грудня. Але це вже гранична межа», – наголосив Олександр Смик.

Коментарі вимкнені.