КРУ викрило мільйонні порушення в Галицькому інституті і на трьох спиртозаводах Тернопільщини

Працівники контрольно-ревізійного управління вміють приголомшити. Цифрами і фактами. Зокрема, під час останньої прес-конференції начальник КРУ в Тернопільській області Іван Панцьо підкреслив, що лише у першому кварталі поточного року працівники управління виявили 47 млн. 600 тис. фінансових порушень. Цей показник вдвічі перевищує аналогічні показники 2010 року.

Та найбільше перевіряючих вразили результати перевірок Галицького інституту ім. В. Чорновола та трьох спиртозаводів – Залозецького, Зарубинського та Хоростківського, де загалом було виявлено порушень на 16 млн. 500 тис. грн.

Зокрема, підкреслив Іван Панцьо, позаплановою ревізією окремих питань фінансово-господарської діяльності Галицького інституту ім. В. Чорновола, проведеною за зверненням міліції, встановлено порушень з нарахувань оплати праці у розмірі 4 млн. 300 тис. грн.

– Проблема ось у чому, – наголосив головний ревізор Тернопільщини. – Полеміка ведеться з 2005 року. У державному реєстрі міністерства освіти Галицький інститут ім. В’ячеслава Чорновола зареєстрований як ліцей 2-го рівня акредитації, а от зарплати ректору, головному бухгалтеру та викладачам нараховуються, як у вищих навчальних закладах 3-го рівня акредитації. Просто інститут не виробив усіх документів. Тобто на деякі спеціальності вони мають акредитацію, але в цілому заклад – ні, відтак і зарплати вони повинні отримувати, як заклад 2-го рівня акредитації.

Під час перевірки інституту післядипломної педагогічної освіти було виявлено порушень на 1 млн. 200 тис. грн.

Не менш вражаючу «бухгалтерію» виявили під час ревізій фінансово-господарської діяльності трьох спиртових заводів області: державних підприємств «Залозецький спиртовий завод», Хоростківський та Зарубинський спиртові підприємства на загальну суму 14 млн. 200 тис. грн.

Зокрема, на підприємстві у Зарубинцях виявлено порушень фінансової дисципліни на 5 млн. 500 тис. Два роки тому тодішній директор спиртозаводу не потурбувався про створення відповідних умов зберігання зерна пшениці та кукурудзи – всього більш ніж на 390 тис. грн. Крім того, підприємство закупило сировини більш ніж 958 тис. грн., не застосувавши процедури державних закупівель, внаслідок чого заводу завдано збитків на 417 тис. грн. Також під час ревізій з’ясувалось, що дирекції Залозецького та Хоростківського спиртозаводів перерахували на утримання апарату концерну «Укрспирт» 1 млн. 700 тис. грн.

За результатами виявлених порушень управління Служби безпеки порушило кримінальні справи.

Олена Густенк, Номер Один

-1 thoughts on “КРУ викрило мільйонні порушення в Галицькому інституті і на трьох спиртозаводах Тернопільщини

  • 09:45 | 20.04.2011 о 09:45
    Permalink

    що за дурня – ліцей 2-го рівня акредитації??? шановний головний ревізор Тернопільщини, якби заклад мав саме такий рівень, студентам не видавали дипломи молодшого спеціаліста та бакалавра державного зразка. ви хочете сказати, що Міністерство освіти не знає що робить???

Коментарі вимкнені.