«Люблю – і все!»

18 жовтня о 19 год. в Українському домі «Перемога» відбудеться презентація  книги спогадів про народного артиста України Анатолія Горчинського «Люблю – і все!», – пише “ТВ

У презентації візьмуть участь:  легенда української естради  Юлія Пашковська; поети: Борис Олійник, Микола Луків, Богдан Мельничук, Ніна Бай, Владлен Ковтун, Михайло Войнаренко, Станіслав Шевченко, Йосип Фиштик, Марія Баліцька; народна артистка України Марія Ясіновська;  заслужені артисти України Людмила та Олександр Бурміцькі, Віра Самчук; pаслужений працівник культури України Світлана Сорочинська та Василь Хлистун.

Відомий український композитор, співак (баритон), режисер. Автор і виконавець багатьох популярних пісень, в т.ч. «Росте черешня в мами на городі», «Приїжджайте частіше додому», «Троянди на пероні», «Здравствуй, чужая милая», «3ачекайте, літа», «Вальс», «Червона троянда», «Україно, нене моя» та інші народився 22 липня 1924 року у Фастові, Київська область.

Закінчив музичне училище в Києві, а в 1956 році – режисерський факультет Київського театрального інституту, навчався у знаменитого Мар’яна Крушельницького.

Працював режисером у Київському театрі оперети, у театрах Львова (1957-1968 р.), Хмельницька (1968-1973 р.), Рівного (1973-1974 р.), Тернополя (1975-1992 р.).

У Тернопільському драматичному театрі імені Тараса Шевченка поставив 43 вистави – всі з власною музикою.

У творчому доробку Анатолія Горчинського понад 350 авторських пісень. Серед них “Росте черешня в мами на городі”, “Поетова коханка”, “Приїжджайте частіше додому”, “Здравствуй, чужая милая”, “Я не третий, я не лишний”, “Червона троянда”, “Троянди на пероні”, що визнані шлягерами ХХ століття. Поставив 108 вистав.

У 1994 році Анатолію Горчинському присвоїли звання народного артиста України.

6 січня 2007 року Анатолій Аркадійович відійшов у вічність. Назавжди залишиться у пам’яті як відомий композитор, режисер, виконавець пісень, народний артист України.  Поховали Анатолія Горчинського 8 січня у Тернополі, у Підгородньому.

До останніх днів, як розповіли його друзі, він мріяв про постановку ще однієї вистави. Завжди, коли був у театрі, говорив про це…

Останні його вистави: “Як наші діди парубкували” – В.Канівця, “Сім’я злочинця” – Джакометті, “Черниця і спокусник” – І.Тогобочного, “Чорноморці” – М.Лисенка, опера “Запорожець за Дунаєм” – Гулака-Артемовського, “Сільва” – І.Каля.

Коментарі вимкнені.