Майже 400 квадратних метрів «Палацу спорту» хочуть безкоштовно передати танцювальному клубу «Мальви»

Майже 400 квадратних метрів «Палацу спорту», який лише нещодавно відкрили в Тернополі, хочуть безкоштовно передати танцювальному клубу. Такий проект рішення винесли на сесію Тернопільської міської ради, яка має відбутися 8 квітня. Спершу на офіційному сайті органу місцевого самоврядування йшлося про 25-річний термін безкоштовної оренди. Цю цифру підтвердила й президент клубу спортивного танцю «Мальви», якому передають зали «Палацу спорту».

Ольга Дацко: «Звичайно, ми б хотіли отримати приміщення на більший термін. Тому що ми вкладали, а тепер ще більше потрібно вкласти, тому що практично знищений другий зал. При чому, я б сказала, штучно знищений, оскільки не було його накрито і все затекло. Треба все міняти – паркет, вікна. І ми хочемо отримати приміщення на 25 років, якщо це можливо».

Проте напередодні сесії інтернет-ресурси оприлюднили проект рішення із вказаним у ньому вже лише 3-річним терміном безоплатної оренди. Це офіційно підтвердив і нещодавно призначений начальник управління у справах сім’ї, молодіжної політики, спорту і туризму міської ради Микола Круть.

Микола Круть: «Наразі протікає дах у декількох місцях. Окрім запланованих, необхідні додаткові кошти на ліквідацію цих негараздів. Тому ми пішли на такий крок, як надання безоплатної оренди на три роки «Мальвам» приміщення».

Попередній начальник управління сім’ї, молоді та спорту Тернопільської міськради Юрій Юрик не розуміє, чому експлуатація приміщення для Мальв повинна бути безкоштовною. Як відомо з історії клубу, початок якої сягає ще 1979 року, заняття в цьому спортклубі платні. Та й вартість їхня – далеко не найнижча в Тернополі. Проте, як повідомила Ольга Дацко, членські внески йдуть в основному на підтримання приміщення в належному стані та на оплату праці тренерам. Чималу суму щоразу витрачають і на участь у різноманітних танцювальних конкурсах.

До відкриття закладу приміщення «Палацу спорту», які тепер віддають «Мальвам», раніше планували передати школі греко-римської боротьби. Юрій Юрик стверджує, що рішення про передачу залів танцювальному клубу не має юридичної основи.

Юрій Юрик: «Ще 16 лютого було рішення виконкому, яким було зобов’язано передати основні засоби з КП «Тернопільський Палац спорту» на комунальний заклад «Дитячо-юнацька спортивна школа з греко-римської боротьби». Тобто ситуація полягає в тому, що на сесію виносять проект рішення, яким виділяють приміщення з КП ««Тернопільський Палац спорту», яке вже не має приміщення. Тому що вони передані 16 лютого рішенням виконкому спортивній школі».

Натомість керівника «Мальв» обурює інформація в Інтернеті, де сказано, що танцювальний клуб «захоплює» приміщення. Ольга Дацко наголошує, що зали сьогоднішнього «Палацу спорту», де зараз займаються члени клубу, облаштовані власними зусиллями. Та й те, що вона є тещею секретаря міської ради Ігоря Турського, пані Ольга не заперечує.

Ольга Дацко: «Так, це правда. І я горджуся цим, до речі. І коли наш клуб створювався, мій зять був ще школярем. І те, що мій зять став секретарем, – Богу дякувати. Тому що це нормальна річ, це природно. Буду так казати: я пишу листа, який потрапляє напряму до нього. І тут «жовта» чомусь в цьому зразу вбачають щось таке. Чекайте, та ж я не тільки прийшла, зробила клуб – і раптом зять допомагає тут це все «захопити», от це описують».

Ольга Дацко каже, що її клуб за досягненнями – нічим не гірший за школу греко-римської боротьби. І на приміщення вони також мають право. Нагадаємо, що в школі греко-римської боротьби навчання безкоштовне, тоді як у «Мальвах» абонемент вартує не менше 150 гривень на місяць, – повідомляє ІНТБ.

-1 thoughts on “Майже 400 квадратних метрів «Палацу спорту» хочуть безкоштовно передати танцювальному клубу «Мальви»

  • 23:56 | 7.04.2011 о 23:56
    Permalink

    Після цієї критики ше і Ваше видання назве теща Свободівця жовтою пресю)))
    Думаю сюжет бачили)))

  • 12:29 | 8.04.2011 о 12:29
    Permalink

    В «Мальвах» абонемент вартує 100-120 гривень на місяць, а не 150 як тут вказано, сама плачу за доньку, тому знаю. До речі це найнижча ціна серед всіх танцювальних клубів Тернополя!!!

Коментарі вимкнені.