На сесії Тернопільської обласної ради депутати ледь не посварились

Уже вкотре на 40-й сесії Тернопільської обласної ради депутати розглядали кілька питань, за які ніяк не проголосують. Через це між посадовцями розгорілась суперечка. Представники «Партії Регіонів» не віддавали свої голоси за прийняття деяких рішень.

Голова обласної ради Олексій Кайда каже, що це – вже нелогічно. Адже серед проігнорованих проектів були й ті, які висували й самі «регіонали».

 

Олексій Кайда, голова облради: «У людини виникає питання: чому ми не можемо добитися пояснень, чому так відбувається? Можливо, є якісь певні зацікавлення, можливо, якісь особисті мотиви. Я вважаю, що це треба озвучувати. Виходить так, що фракція влади пішла в опозицію до голови адміністрації. Я вважаю, що внутрішні питання влади розібратись між собою, чому не голосують по господарських питаннях».

 

Не проголосували депутати й за реорганізацію установи Тернопільської обласної ради «Монастириський обласний комунальний музей лемківської культури і побуту». Чому деякі політичні сили не хочуть відродити та покращити мальовничий край, більшість депутатів так і не зрозуміла.

 

Степан Барна, депутат облради: «Шановні представники «Партії регіонів»! Тут немає жодної політики. Це виключно господарське питання – зберегти надбання, щоб його не розікрали і зберегли до наступної «Лемківської ватри». Скільки раз про це говорити?»

 

Також не підтримали депутати звернення з приводу вивчення історії України в загальноосвітніх навчальних закладах. А це означає, що з підручників можуть зникнути розділи про «русифікацію» та УПА, – повідомляє  ІНТБ.

Коментарі вимкнені.