На Тернопільщині поменшає районів, а саме місто може втратити статус

Адміністративна реформа, котру започаткували в Україні, незабаром торкнеться і Тернопільської області. Поки що відомо, що врешті у нашому краї зменшиться кількість районів, – пише газета “20 хвилин”.

Чи залишиться Тернопіль обласним центром та які райони планують ліквідувати, наразі невідомо, розповів губернатор Валентин Хоптян 21 лютого.

– Адміністративна реформа таки буде. Це питання раніше вже піднімали, і тепер ми повернемося до нього, – каже голова обладміністрації. – Однак які саме райони ліквідують і як усе відбуватиметься, ще невідомо. Нині ми працюємо над створенням команди держслужбовців різних рівнів, які вивчали б це питання. Але я буду наполягати на тому, щоб Тернопіль залишився обласним центром.

Проводячи адмінреформу, чиновники, за його словами, керуватимуться досвідом Польщі. Наша західна “сусідка” після розвалу Радянського Союзу приблизно втричі скоротила кількість адміністративних одиниць, котрі відповідають нашим областям і районам.

– Поляки відразу після розпаду Союзу взалися до адмінреформи і добилися завдяки цьому значного успіху, – наполягає Валентин Хоптян. – Команда держслужбовців поїде у Польщу, у Підкарпатське воєводство, аби переймати досвід у цій справі та спілкуватися із тамтешніми чиновниками.

За словами губернатора, завдяки адмінреформі підвищиться ефективність роботи держапарату, хоча кількість чиновників знизиться.

До речі, пан Хоптян заявив, що адмінреформу на Тернопіллі розпочнуть зі скорочення його заступників. Також керівник області зауважив, що вже триває моніторинг та аналіз роботи кожного з обласних управлінь, аби оптимізувати їхній кадровий склад.

– Хочу зауважити, що скорочення працівників обладміністрації передбачене у межах 30%, – нагадує Валентин Хоптян. – Уже сьогодні ми не набираємо працівників на вакантні місця. Крім того, хочу заявити, що замість шести заступників у мене буде тільки троє.

Нагадаємо, про скорочення кількості заступників губернатор говорить ще з січня. В обладміністрації працювали п’ять заступників: перший – Василь Коломийчук і чотири галузевих заступники – Миколола Головач, Ольга Гузар, Петро Гоч та Андрій Фліссак.

Коментарі вимкнені.