На Тернопільщині тривожна ситуація щодо запущених форм туберкульозу

Залишається складною в області епідситуація по туберкульозу. Про це йшла мова на засіданні колегії санепідслужби області за участю головних державних санітарних лікарів районів, м.Тернополя. В деяких районах показники захворюваності активною формою туберкульозу протягом 5 міс. 2011р. зросли та перевищують середньо обласні (Бережанський, Борщівський, Чортківський та м.Тернопіль), збільшилась кількість осіб, хворих на туберкульоз легень. утримується високим  відсоток вперше виявлених хворих на бацилярний туберкульоз – 50 %. Тривожна ситуація щодо реєстрації виявлення запущених форм туберкульозу, значно збільшилась захворюваність підлітків.

За 5 міс. річний план туберкулінодіагностики виконаний лише на 21%. Загальна забезпеченість області туберкуліном становить лише 28% від потреби. Незадовільне забезпечення туберкуліном вплинуло на виконання планів ревакцинації БЦЖ (вакцина наявна) – виконано на лише 22%.

Недостатньо звертається увага контролю за вчасним проходженням флюорографічних обстежень і повнотою охоплення медичними оглядами осіб так званих декретованих контингентів населення. Так, за 5 міс. виявлено 12 осіб, хворих на туберкульоз (працівники виховних та навчальних закладів, транспорту та підприємств харчової промисловості).

 

Коментарі вимкнені.