На тернопільські тролейбуси і маршрутки поставлять GPS-навігатори

До кінця жовтня всі тролейбуси Тернополя обладнають GPRS-навігацією. Про це повідомив директор КП “Тернопільелектротранс” Андрій Мастюх.

– У тестовому режимі вже працюють три тролейбуси, до кінця тижня будуть обладнані навігаторами 20 тролейбусів 10 та 11 маршрутів, а до завершення жовтня на увесь тролейбусний парк буде встановлено GPRS-диспетчеризацію. Ці пристрої дозволять не лише відслідковувати, де перебуває тролейбус у певний момент, а й повністю архівувати всі його переміщення по місту протягом дня, – зазначив Андрій Мастюх.

Один комплект навігатора зі встановленням вартує близько 3000 тис. грн. Сам навігатор є українським продуктом, виготовленим у Дніпропетровську.

Після встановлення навігаторів на тролейбусах ними будуть обладнані і тернопільські маршрутки. Це, як відзначають фахівці, дозволить навести лад у роботі громадського транспорту Тернополя (особливо це стосується маршруток, які хоча й мають на папері свій режим руху, але не завжди його дотримуються).

– За день формуються звіти, які будуть подаватися в електронному варіанті як перевізникам, так і управлінню транспорту. Ті у свою чергу прийматимуть санкції до водіїв, які порушили правила дорожнього руху чи мали відхилення від графіку руху, – зазначив заступник директора ТОВ «Системний зв’язок» Віталій Васильків (фірма, яка встановлює навігатори, а в майбутньому буде їх експлуатувати – авт.).

Якщо все, що задумано, вдасться втілити в життя, то можна буде говорити, що в Тернополі вдалося збалансувати режим руху громадського транспорту – не буде такого скупчення транспорту на тому ж автовокзалі чи залізничному вокзалі, який є сьогодні; буде виключено ситуацію, коли на зупинці по кілька хвилин немає жодного транспорту, а в один час скупчується велика кількість автобусів чи тролейбусів (не рідко трапляється навіть одного маршруту); припиняться «гонки» водіїв за пасажирів, які не рідко створюють аварійні ситуації. Очевидно, збільшиться кількість «соціальних» маршруток, як так вони полюбляють або взагалі не виїздити на маршрут, або завчасно з’їжджати з маршруту (при цьому на субвенції претендують швидко), – пише газета “Номер один”.

 

-1 thoughts on “На тернопільські тролейбуси і маршрутки поставлять GPS-навігатори

  • 12:55 | 6.10.2011 о 12:55
    Permalink

    ага, то на навігатори вони мають а так бідні вижити не можуть що ціну проїзду піднімають! чи то знову бабло хтось відмиває?

Коментарі вимкнені.