На відкриті стадіону у Львові не заграли гімну та заочно освистали Януковича (фото, відео)

На відкритті «Львів-Арени» заочно засвистали Януковича, аплодували артистам та критикували організацію. Відкривали стадіон 29 жовтня. Вже за годину до початку шоу на дорозі до Львова розпочалась «тягучка». Що кілька десятків метрів – інспектори ДАІ.

Справляли потребу по троє

Освітлену «Арену» видно здалеку. Над стадіоном повис великий кран. Стадіон недобудований, щоб це не так кидалось в очі, будівлю завішали плакатами, тканиною. На самому стадіоні – пилюка, сірі бетонні конструкції. Вже на місцях глядачів  – трохи веселіше: синьо-жовті крісла, сцена, хороший звук і світло.

–          Це як в тому жарті про басейн, – каже тернополянка Оксана, – дійство почали, а води напустити не можуть, бо майстри плитку докладають.

Можливість потрапити на шоу з нагоди відкриття мали представники адміністрацій з інших міст, журналісти, школярі. Втім, дехто запрошення проігнорував, оскільки значна частина  стільців – пустувала.

На стадіоні досить фаст-фудів, втім, в коридорах темно. Декілька туалетів не працює. Вбиральні на стадіоні – спільні для чоловіків і жінок.

–          В туалеті така черга була, що чоловіки додумувались справляти малу потребу по троє в один пісюар, – дивується тернополянин Сергій, – це при тому, що в туалеті були і жінки, і чоловіки.

«Добре, що Янукович не приїхав»

Розпочали відкриття танцювальним театралізованим дійством, яке мало символізувати героїчну боротьбу народу із загарбниками. Участь у ньому взяло близько двох тисяч людей. Гімну України, якого чекали присутні, так і не прозвучало.

Співачка Руслана  спеціально до дійства підготувала пісню, яка  має бути гімном «Євро-2012».  Виконавиця просила людей її підтримувати: танцювати, плескати  та «пускати хвилі» по стадіону. Для цього навіть працювали аніматори, які намагались заохотити людей повторювати прості рухи. Втім, активність присутні не проявили.

–          А чого хотіти, прийшли тут пани з адміністрацій, – каже хтось поряд, – де ж вони будуть підтанцьовувати. Сидять із кам’яним виразом обличчя.

Коротке відео про Львівський стадіон наповнили історичними моментами та критикою помаранчевої влади. Наголосили на тому, що тільки завдяки президенту Януковичу Арену вдалось побудувати. Та люди, при згадці про владу, починають кричати «фу» і свистіти. Невдоволені крики і свист посилюються в кілька разів, коли транслюють коментарі самого Януковича.

–          Добре, що він не приїхав, можна собі уявити, що б ним зробили у Львові, – каже глядачка.

«Краще б наша Руслана той час відспівала»

Поки на сцені налаштовували апаратуру до виступу американської співачки Анестейші, присутнім показали шоу повітряних зміїв. Спочатку люди сприймали видовище оплесками та захопленням, втім, вже через 10 хвилин глядачі збайдужіли. Неприємна пауза виникла перед виступом гості з-за океану. На стадіоні люди заповнили її «хвильками». На якомусь із секторів глядачі почали  вставати і підіймати руки, їх підтримав весь стадіон.

Анестейша виконала світові хіти: Sick And Tired, Ont day in your lafe, Im Outta Love,  Left Outside Alone та пісню, яку вона написала, коли поборола рак –  Heavy On My Heart. Під час виступу зіркової гості, глядачі почали покидати свої місця: дехто пішов в інші сектори,  де було краще видно співачку, дехто вирішив пити пиво та їсти хот-доги. Найактивніші танцювали просто під сценою. Анастейша зникла зі сцени так само раптово, як з’явилась. Не доспівала пісню, та залишивши на сцені двох бек-вокалісток побігла до буса, що чекав її під сценою.

–          Краще б ту дєвачку на сцену не випускали, – каже жінка, на вигляд їй під 40 років, – краще б наша Руслана той час відспівала.

–          А чого, – мені вона дуже подобається, – каже її співрозмовниця.

Завершив дійство святковий салют.

Зоряна Биндас

Фото: stadion.lviv.ua

-1 thoughts on “На відкриті стадіону у Львові не заграли гімну та заочно освистали Януковича (фото, відео)

  • 10:29 | 31.10.2011 о 10:29
    Permalink

    “Вбиральні на стадіоні – спільні для чоловіків і жінок.” – Ну же вже брехня…
    Були і жіночі і чоловічі туалети!

    • 13:00 | 31.10.2011 о 13:00
      Permalink

      Може біля віп-сектору і були

  • 11:23 | 1.11.2011 о 11:23
    Permalink

    Yу там, то мови нема, але я про загальні.

Коментарі вимкнені.