Пенсійний вік для жінок почне зростати з 1 травня

Зростання пенсійного віку для жінок на практиці почнеться з 1 травня 2011 року

Про це заявив на прес-конференції віце-прем´єр-міністр, міністр соціальної політики Сергій Тігіпко, – повідомляє ТСН.

Зокрема, на запитання коли ж реально почнеться підвищення пенсійного віку для жінок, Тігіпко відповів: “Якщо все пройде, як ми запланували, то з 1 травня 2011 року”.

При цьому він додав, що остаточно прийняти пакет законів про пенсійну реформу Рада повинна у першій половині квітня.

Нагадаємо, планується, що законопроект про пенсійну реформу Верховна рада розгляне на наступному тижні.

Оперативне прийняття пенсійної реформи передбачено меморандумом між Україною та МВФ. Щоб розраховувати на черговий транш в середині квітня, Київ до кінця березня має прийняти пенсійний закон.

Пенсійна реформа передбачає поступове підвищення пенсійного віку для жінок з 55 до 60 років. Для чоловіків, що працюють на державній службі, пенсійний вік повинен бути підвищений до 62 років з 2013 року.

-1 thoughts on “Пенсійний вік для жінок почне зростати з 1 травня

  • 11:46 | 13.03.2011 о 11:46
    Permalink

    А вот я посмотрю как миллионы предпринимателей взвоют когда придут оформлять пенсии.Потому что согласно распоряжений Президента и правительства они на стаж могут претедовать только до 2003 г.Только на стаж ,а после 31.12.2003 по 31.07.2010–если перечисляли в ПФ минимальный взнос и получать минималку 700 грн если не перечисляли получают 220 грн т.е Вот статья называется “Всем будет по ЕСВ.. Пенсия для предпринимателя” часть II на сайте posovesti.com.ua

Коментарі вимкнені.