Петро Гоч взяв участь у роботі круглого столу в МВС України

Цього тижня заступник голови Тернопільської облдержадміністрації Петро Гоч взяв участь у роботі круглого столу з питань створення і функціонування місцевої міліції, який відбувся в МВС України.

„Взаємодія органів внутрішніх справ з місцевими органами державної влади  з питань створення і функціонування місцевої міліції України” – такою була тема сьогоднішнього круглого столу з Міністром внутрішніх справ України Анатолієм Могильовим, членами колегії МВС України, головами і заступниками голів обласних адміністрацій та керівниками обласних управлінь міліції.

Під час круглого столу було наголошено, що, враховуючи те, що наразі відбуваються системні реформи як у МВС, так і в органах місцевого самоврядування, постає питання щодо того, як найбільш ефективно налагодити їх співпрацю для посилення взаємодії у захисті життя, здоров’я, прав і свобод громадян та охорони громадського порядку на рівні регіонів.

Згідно з новим Бюджетним кодексом України, що набрав чинності у липні 2010 року, органи місцевого самоврядування мають можливість при певних умовах фінансувати діяльність органів внутрішніх справ.

„У МВС функціонують дві служби, які найбільш наближені до населення – дільничний інспектор і працівник патрульно-постової служби. Кожен регіон буде визначатися скільки їм потрібно таких співробітників, щоб вони могли на місцях займатися питаннями свого населення, – роз’яснив присутнім Міністр внутрішніх справ. – Адже саме ці працівники забезпечують у населених пунктах охорону громадського порядку при проведенні масових заходів, займаються додержанням правил благоустрою, вживають заходи щодо недопущення стихійної торгівлі тощо”.

За словами Анатолія Могильова, необхідно знаходити таку схему фінансування за рахунок як державного бюджету, так і місцевих, щоб створити найбільш ефективну модель роботи цих підрозділів.

Учасники круглого столу висловили спільну думку, що сьогоднішня зустріч ще раз підтвердила незворотність реформ, які ініційовані Президентом України, і цей шлях неодмінно підсилить європейські ознаки нашої країни.

Коментарі вимкнені.