17 січня – День піци і макаронів

17 січня шеф-кухарі всього світу відзначають свято італійської кухні. За традицією, саме у цей день відбуваються частування найпопулярніших традиційних італійських страв. Цьогоріч офіційною стравою Дня стане знаменитий італійський соус песто – гастрономічний символ Італії.

Відзначимо, що песто – один з найулюбленіших соусів у світі. Порівняти його можна хіба з майонезом. Його традиційний італійський рецепт однаково простий, як і оригінальний: базилік, часник, кедрові горішки, сири Грана Падано або Парміджано Реджано та Пекоріно, оливкове масло та кілька гранул морської солі.

У святковий день більше, ніж у сорока країнах світу, сотні шеф-кухарів та рестораторів приготують пасту з соусом песто.

12 січня в Нью-Йорку офіційно стартували кулінарні святкування. Відбулися гала-вечері, воркшопи, кулінарні майстер-класи тощо.

Довідка

17 січня 2008 року було проголошене днем «Спагетті карбонара», в 2009 – «Різотто міланьєзе», а в 2010 – «Тальятелле під соусом болоньєзе». Міжнародний день італійської кухні вже четвертий рік поспіль організовує Асоціація шеф-кухарів GVCI.

Kava

Коментарі вимкнені.