Понад 10 тисяч консультацій надали тернопільські податківці за півроку

За півроку тернопільські податківці надали понад 10,5 тисяч консультацій платникам податківНалагодження ефективних партнерських взаємовідносин із платниками податків – одне з пріоритетних завдань працівників Тернопільської об’єднаної ДПІ, яке податківці успішно реалізовують у щоденному спілкуванні з платниками міста Тернополя та Тернопільського району.

Так, фахівці відділу масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян за багатоканальним телефонним номером 15-07 надають компетентну інформацію з усіх напрямків податкового законодавства. При цьому платники податків мають можливість отримати вичерпні відповіді на свої запитання відразу, протягом кількох хвилин. За січень-червень 2011 року працівниками структурного підрозділу надано 10 528 консультацій. Найбільше додзвонювачі цікавились особливостями оподаткування підприємницької діяльності, нарахуванням та сплатою податку на доходи фізичних осіб – 4 640 запитань, досить актуальними були питання щодо податку на додану вартість та податку на прибуток підприємств відповідно 1 954 та 1 826 запитань, а також з усіх інших податків і зборів – 2108.

Варто зазначити, що значна кількість звернень суб’єктів підприємницької діяльності пов’язана зі змінами в оподаткуванні, що зумовлені вступом в дію Податкового кодексу України та новими формами податкової звітності.

 

Коментарі вимкнені.