Понад 3 тисячі людей стали жертвами житлових афер у Тернополі

Більшість із них чекають на нове житло по кілька років. Міській владі відомі імена усіх, нечистих на руку забудовників. Зараз чиновники намагаються змусити їх відновити заморожені будівництва власним коштом. Інна Білецька – з місця події.

Інна Білецька, кореспондент:

– Хвиля житлових афер прокотилася Тернополем. Ось таких незавершених будівництв в місті десятки. Кількість людей, ошуканих підприємцями, сягнула кількох тисяч.

Ще минулої зими ці люди повинні були святкувати новосілля. Та зведення їхньої дев’ятиповерхівки – заморозили. У будівельній фірмі, якій вони заплатили гроші, нічого не пояснюють.

Вікторія Лукович, інвестор будівництва дев’ятиповерхівки:

– Він не ворушиться, він немає за що добудувати цей будинок. Гроші стовідсотково заплачені.

Почути пояснення від забудовника не вдалося і нашій знімальній групі. Про таких підприємців у Тернопільській міській раді знають. Але допомогти жертвам квартирних афер чиновники поки можуть лише порадою.

Богдан Бойко, заступник міського голови Тернополя:

– Для того, щоб люди отримали це житло, за яке вони заплатили Тенопільська міська рада закликає їх обєднуватися в співтовариства забудівників, а співтовариства коопераційні.

Один із забудовників уже підписав меморандум із міською радою, в якому обіцяє з десятого лютого відновити роботи на заморожених два роки тому будівництвах. Таку активність він проявив після того, як стосовно працівників його фірми порушили кримінальну справу.

Віталій Михальчишин, слідчий з особливо важливих справ прокуратури міста Тернополя:

– Посадові особи тернопільської фірми “Будівельник”, не маючи законних підстав на будівнитцво, залучали грошові кошти громадян, укладали з ними договори дольової участі.

Звернення обдурених іншими забудовниками інвесторів у тернопільській прокуратурі тільки-но почали розглядати. Тож, коли відновиться зведення їхніх будинків, не відомо.

Інна Білецька, Микола Василюк, новини, телеканал “Інтер”, Тернопіль

-1 thoughts on “Понад 3 тисячі людей стали жертвами житлових афер у Тернополі

  • 20:23 | 8.02.2011 о 20:23
    Permalink

    Людям треба знати,що халяви нема і не буде.А владі треба піар,а не їх проблеми.

Коментарі вимкнені.