Потрібно продовжити термін навчання у школі, – Володимир Кравець

Фото Тернопільска Липа

Нещодавно профільним міністерством освіти був виданий наказ згідно якого затвердженно нові навчальні плани для середньої школи, де зменшилась кількість годин вивчення української мови,  а замість предмету «Я і Україна» введено предмет «Я і світ». Як ставиться до цього та до гуманітарної політики Табачника загалом розповів ректор Тернопільського національного педагогічного університету ім.В.Гнатюка  Володимир Кравець на «Зустрічі без краватки».

– По великому рахунку з Табачником я близько не спілкуюсь. Але в  цілому, я не бачу особливих негативів. Він робить більш оперативно багато речей, ніж попередники, – каже ректор.  – Що стосується гуманітарної сторони, його ставленя до історії, його ставлення до української мови, – то тут він  явно піддається критиці у середовищі однопартійців. Його не можна сприймати нормально в цьому плані.

Володимир Кравець розповів про навчання у вищих учбових закладах Голандії, де не вивчають мову та історії краю, оскільки все це має бути вивчено у школі. Але деякі лекції там викладають англійською мовою, щоб стимулювати студента до вивчення іноземних мов.

– Мову та історію потрібно вивчити у школі. Можливо для цього потрібно продовжити,  а не скоротити термін навчання у школах, – сказав ректор. – Адже ми в університеті багато часу витрачаєму часу на дисципліни, які в майбтньому зовсім не потрібні.

Коментарі вимкнені.