Родинні негаразди на Тернопільщині

Якось навесні лихий поплутав молодого тернополянина, котрий узяв запасні ключі до квартири, де мешкала рідна сестра. Не дивина, що родичі довіряють одне одному. І нічого поганого в тому, що в руках брата опинилися ключі від оселі сестри, не було б, якби не мета, з якою він їх прихопив, виходячи з власної домівки. А мета була дуже далекою від щирості родинних взаємин. Хлопцю свербіли руки…

Потім, коли він опинився на лаві підсудних, то розповідав, що того дня хотів викрасти гроші. Відчинив двері потрібної йому квартири, в якій якраз нікого не було. Грошей не знайшов, але натрапив на кілька золотих та срібних прикрас, які згріб у свою кишеню. Туди ж кинув і банківську картку. Золоті обручку, ланцюжок та підвіску збув, виручивши більше 600 гривень… А зранку до брата прийшла сестра, щоб з’ясувати причину зникнення коштовностей. Не віднікувався: віддав їй ті золоті та срібні речі, котрі не продав. Картку теж повернув.

Жінці, котра потерпіла від злодійства рідного брата, вдалося повернути ті прикраси, які були продані. Була змушена викупити їх за власні кошти, які зловмисник  їй не відшкодував.

Ще під час досудового слідства вона відмовилася пред’являти цивільний позов про відшкодування збитків. Мовляв, не в грошах справа, а в тому, щоб винуватець відчув тягар провини. Коли суд поцікавився її думкою щодо покарання, то не просила пом’якшення для брата. Навпаки, висловилася за кару йому, пов’язану з позбавленням волі. Мабуть, дуже боліло жінці, що скривдив свій…

Три роки позбавлення волі – такий фінал цієї судової справи, – повідомила “Погляд” прес-служба УМВСУ в Тернопільській області.

Коментарі вимкнені.