Що прогнозує Роман Заставний на 2012 рік

“Погляд” поцікавився у тернополян, які спогади, пов’язані із Новим роком, залишилися у них з дитинства. Про найцікавіші моменти новорічної фейєрії минулого століття, та прогнози від земляків на наступний рік читайте у нашій підбірці.

Роман Заставний Для Романа Заставного у дитинстві свято Нового року не було якимось особливим.

–      В нашій сім’ї більше уваги приділяли святу Миколая та Різдву. Тому зустріч Нового року була ніби підготовкою до наступних релігійних свят.

–       Що змінилося з тих часів?

 

–       Змінилися, в першу чергу, ми самі. Зараз ми вчимося більше дорожити життям, рідними, друзями. Ми подорослішали, маємо своїх дітей і розуміємо, що є для кого і заради кого жити.

 – Що найбільше подобалося, а що – ні, у дитячих новорічних ранках?

–       Дуже подобалася сама атмосфера свята. Але я постійно брав участь в різних дійствах, тому, коли мої однолітки відпочивали, я вчив слова для своїх виступів. Це мені найбільше не подобалось. Виходило, що друзі відпочивали, а я в цей час працював. Можливо, це було пов’язано з хвилюванням.

– Три слова, які уособлюють для вас прихід нового року?

–       Підсумок певного етапу, очікування змін, сподівання на краще.

– З якою стравою асоціюєте 31 грудня-1 січня?

–       Ми не звикли надавати значення тому, що має бути на столі. Більше дбали про атмосферу, адже коли збиралися нашою великою родиною, то завжди мали про що поговорити.

– Які плани щодо зустрічі Року-2012?

–       На Новий рік гості приходили, як правило, до мене до дому. Цього року ми традицію спробуємо змінити і відвідаємо наших друзів. Не знаємо, чи до всіх встигнемо, але… ніч довга (усміхається – при. Ред.).

– Які прогнози можете дати у економічному та політичному плані для нашої країни, та для Тернопільщини – зокрема?

–       Будь-які прогнози починаються з аналізу попереднього року. І ми бачимо, що зараз ситуація далека від бажаної. Найбільшою проблемою на рівні держави є загальне зубожіння людей. І цю проблему навіть не пробують вирішити. Прогнозую, що будуть також проблеми з наповненістю бюджету, бюджетникам знову можуть затримувати зарплату. Крім того, все це накладеться на світову кризу. Економіка України зараз дуже ослаблена. Люди можуть повести себе доволі радикально. Перші висновки можна буде робити в березні, коли держава та наше місто почнуть працювати з новим бюджетом. Виборчий процес з його щедрими обіцянками, внесе свої корективи і це може дати протилежний ефект – ще більше загострення в суспільстві.

-1 thoughts on “Що прогнозує Роман Заставний на 2012 рік

  • 18:15 | 30.12.2011 о 18:15
    Permalink

    Романе Йосиповичу. Дякуємо, що ви були в житті Тернополя.

Коментарі вимкнені.