Що ви маєте знати про Євробачення-2011

До німецького Дюссельдорфа вже почали з’їжджатися гості Євробачення. Організатори залагоджують останні деталі у підготовці до цього найбільшого музичного телефестивалю Європи. Що вже достеменно відомо про цей конкурс?

 

Гасло

«Відчуй, як б’ється твоє серце!» – таке гасло обрали організатори 56-го пісенного конкурсу Євробачення, що пройде в Дюссельдорфі. Цьогоріч участь у ньому візьмуть 43 країни. Найбільшою сенсацією, без сумніву, є «камбек» Італії, яка 14 років поспіль ігнорувала цей музичний конкурс. Також цього року знову з’являться представники Австрії після чотирирічної перерви та Угорщини після дворічної.

Логотип

Логотип конкурсу також уже готовий. Це пульсуюче серце, розфарбоване у кольори німецького прапору. Його дизайн розробили британські фахівці, яких на це надихнула минулорічна переможниця Лєна-Майєр Ландрут. Під час прямої трансляції з Осло вона подякувала своїм фанам, склавши пальці у формі серця.

Німеччина

Німеччина приймає Євробачення вже втретє, але вперше після об’єднання країни. У 1956 році було створено Європейський союз телерадіомовлення, і перший пісенний конкурс провели у Франкфурті-на-Майні в 1957-му. Тоді ще не існувало традиції, що право приймати в себе Євробачення здобувала країна-переможець. Вона з’явилася лише 1975 року, а через 8 років, у 1983-му, завдяки перемозі співачки Ніколь Зіберт з піснею «Ein bisschen Frieden» конкурс удруге проводився у Німеччині, у місті Мюнхені.

Квитки

Квитки на фінал 14 травня вже давно розкуплено. Інтернет-портал dticket.de за лічені години продав 35 тисяч квитків. Ціна коливалася від 89 до 189 євро.

Ведучі

Вибір ведучих пісенного конкурсу нікого не здивував. Ними будуть німецька актриса Анке Енґельке, яка народилася у Монреалі, в Канаді, і розмовляє французькою (а це вимога конкурсу), та «наставник» Лєни, відомий телепродюсер та ведучий Штефан Рааб. Третьою ведучою буде зірка щоденного шоу на першому каналі німецького телебачення ARD Юдіт Рейкерс.

Невтомний Рааб

Це буде вже п’яте Євробачення Штефана Рааба. У 1988 та 2004 він був автором пісень-учасниць конкурсу, а у 2000 році сам заспівав на сцені Євробачення, утім, без великого успіху. Після вдалого кастинг-шоу 2010 року під назвою «Наша зірка для Осло», на якому Лєна, власне, й здобула право представляти країну на минулорічному Євробаченні, цього року він виступив також ідейним натхненником шоу «Наша пісня для Німеччини», на якому було обрано пісню, з якою Лєна цьогоріч представлятиме свою країну.

Знову Лєна

Те, що один і той самий виконавець два роки поспіль представляє свою країну, траплялося й раніше. Приміром, так було з переможницею першого Євробачення Ліз Ассією із Швейцарії. Утім, фахівці вважають малоймовірним, що Лєна зможе перемогти ще раз. Двічі поспіль, у 1972 та 1973, Євробачення вигравав Люксембург, у 1978-1979 – Ізраїль. А найчастіше на цьому пісенному конкурсі перемагала Ірландія – сім разів, з них три роки поспіль: 1992, 1993, 1994.

Шалені квоти

За оцінками, понад 120 мільйонів глядачів спостерігатиме за Євробаченням по телебаченню. Це приблизно стільки ж, скільки під час трансляції нагородження премії «Оскар» та фіналу американського футболу разом узятими.

Коментарі вимкнені.