СМС- роман, який придумав Олександр Смик, а творило 30 письменників – уже написано!

29 грудня поставлена остання крапка у першому українському СМС-романі «Поштаментальний роман». Участь у проекті взяв 31 автор із різних міст України та із-за кордону.

Як каже письменниця Галина Вдовиченко, під час роботи довелося відмовитися від форми буріме, коли кожен наступний автор мав продовжити текст попереднього, відтак почали усе спочатку, змінивши концепцію. Кожен писав своє – лист чи листування, у вигляді есемок, імейлів, записок, листівок… А згодом увесь доробок склали докупи.

Гуртом, звичайно, і батька легше бити. А от писати разом – це вже якесь літературне хуліганство і навіть певного роду збочення. Але вони спробували. Перед Новим роком усе можна. Ще й узяли до гурту початківців, які не мають наразі жодної виданої книжки.

Роботу над книгою почали місяць тому.

“Тоді у Тернополі презентувала свій роман “Бора”. До мене підійшов поет і бард Олександр Смик, сказав: “Давай почнемо писати такий роман. Я тобі скидаю СМС, а ти перекидаєш далі”. Почали так працювати, але робота зайшла у глухий кут. Вирішили поміняти концепцію. Запропонували письменникам писати окремі розповіді. Письменниці-жінки у своїх текстах виявилися сильними і прагматичними. Чоловіки писали більш романтичні тексти”, – розповіла Галина Вдовиченко.

“Написання роману багатьох зарядило енергією. Ірися Ликович, яка живе в Австрії, написала текст, схожий на шматок роману. Сказала їй про це, а вона відповіла: “Так і є. Я почала писати роман”. Частина Ірен Роздобудько видалася мені схожою на сконцентрований варіант кіносценарію. Думаю, вона продовжить над ним роботу”, – додала письменниця.

Читати це спільне творіння можна хоч цілком, хоч частинками, з середини чи з кінця, – пише Буквоїд.

«Поштаментальний роман» (ЧИТАТИ)

-1 thoughts on “СМС- роман, який придумав Олександр Смик, а творило 30 письменників – уже написано!

  • 12:00 | 1.01.2012 о 12:00
    Permalink

    Смик краще щось добре зробив би. А то розводить народ і собі кишені набиває.! Лохотрони дешеві запускає.

Коментарі вимкнені.