Тернопіль має статут!

19 травня на восьмій сесії Тернопільської міської ради шостого скликання депутати прийняли одноголосне рішення про затвердження Статуту територіальної громади міста. Як розповів заступник міського голови – керуючий справами Олександр Степанюк, до цього моменту Тернопіль входив до трьох міст, які не мають власного статуту.

Статут міста Тернополя складається з дев’яти розділів, згрупованих за тематикою. Він містить положення, які вже були апробовані в різних статутах інших міст України. Ухвалення такого документу, дозволить само ідентифікуватися громаді міста, виходячи із Закону України про місцеве самоврядування.

Затвердивши статут, будь-яка громада стає суб’єктом конституційних правовідносин. Цей документ дозволяє конкретизувати форми участі громади міста в реалізації місцевого самоврядування.

З моменту ухвалення даного рішення, статут територіальної громади міста Тернополя є основним нормативно-правовим актом територіальної громади, визначає правові, організаційні та фінансово-економічні засади здійснення місцевого самоврядування в місті Тернополі, а також статус територіальної громади міста та її членів, особливості територіального устрою міста, принципи участі членів територіальної громади у здійсненні місцевого самоврядування.

 

Коментарі вимкнені.