Тернопіль можуть виключити з каталогу Євро-2012

Незабаром Україна буде приймати у себе Євро-2012. Майже всі обласні центри подали заявки на участь у Чемпіонаті. Не залишився осторонь і Тернопіль. Наше місто є одним з українських міст, яке першим почало активно здобувати статус тренувального центру «Євро-2012». Власне, щоб стати містом-супутником приймаючих обласних центрів, необхідно було привести спортивну та готельну інфраструктуру Тернополя до вимог УЄФА, а ще (це вже неформальний принцип) засвідчити свою унікальність.

Для того, щоб  Тернопіль включили у каталог, делегація міста їздила у Польщу, щоб подивитись як там будують стадіон, які матеріали використовують, розповів «Погляду» екс-мер Роман Заставний.

– Ми приїхали з Польщі і почали робити так само. Тоді поїхали до Києва і зробили кіпіш, що ми готуємо стадіон,  а нас ще не включили у каталог, натомість повключали тих у кого ще навіть «кіт не женився». Була створена комісія, яка об’їжджала Західний регіон. І таким чином Тернопіль включили до списку, – каже Заставний. – За тодішньої влади було зроблено проект реконструкції, виділено перших три мільйони.   Але зараз роботи не проводяться згідно плану. Тому, я думаю, Тернопіль у грудні буде виключений з каталогу.

Про те, як Тернопіль зараз готується до Євро 2012 розповіли «Погляду» мер міста Сергій Надал та член координаційної ради в Тернополі по підготовці до ЄВРО, помічник тренера національної збірної України Андрій Баль.

Тендер на виконання робіт минулого року виграло товариство «Добробуд».  На всі роботи потрібно 22 млн.грн. Але на разі виділено лише 7 млн.грн.:   6 млн. виділено міською радою та 1 млн. – обласна рада (Олексій Кайда обіцяв виділити 3 млн. грн., – Роман Заставний).

– Інші кошти мала б дати держава, але поки не дає. Стосовно ремонтних робіт: покриття стадіону, крісел – все це ми зробимо своїми силами. Але електросистеми, освітлення тягнуть більшу вартість, яка по нормам УЄФА має бути повністю перероблена, також потрібне нове табло – це самі дорогі речі. Ми поки не можемо отримати відповіді чи буде фінансування від держави, – каже мер. – Кожного тижня агенція по підготовці міст до чемпіонату приймає звіти про обсяги виконаного.

Чи потрапить Тернопіль у каталог стане відомо, коли буде сформовно список команд, які вийшли у фінальну частину першості Європи.

– Закінчаться вибіркові ігри, тоді команди будуть посилати своїх агентів у міста, щоб вони вибирали місця для розміщення, – каже Андрій Баль. – Якщо нас виберуть, тоді і надійде державне фінансування. А для цього потрібно  максимально підготувати стадіон власними силами. Не зможу сказати чи виберуть нас, але  в любому випадку це потрібно робити. Ми робимо це не для Євро, а для тернополян в першу чергу.

 

 

-1 thoughts on “Тернопіль можуть виключити з каталогу Євро-2012

  • 15:26 | 14.07.2011 о 15:26
    Permalink

    Стадіон в Тернополі уже підлагодили. стільки грошей і роботи вклали. Думаю, без проблем буде провести тут тренувальні ігри. Тож чекаємо нові команди.

  • 15:33 | 14.07.2011 о 15:33
    Permalink

    Цікава і актуальна стаття, дякую!
    Однак деякі питання не розкрито.. Наприклад, щодо термінів.. коли буде завершене накриття стадіону? коли розпочнуть встановлювати крісла? і т.д.
    Чому звіти про обсяги виконаного для агенції по підготовці не публікуються на сайті міськради?

  • 16:17 | 14.07.2011 о 16:17
    Permalink

    думаю, що Надал все завалить, а винною робитиме державу, як от в цій статті. прикро, що сліпа ненависть до попередників не дає продовжувати добрі справи. так і запамятають тернополяни: Заставний здобув, а Надалу знову хтось винен

  • 04:54 | 15.07.2011 о 04:54
    Permalink

    підтримую, бо свободівці ще нічого доброго не зробили і світла в кінці тунелю я не бачу. тарифи всі зросли. замість того, щоб заробляти гроші для міста, вони заробляють собі в кишеню

  • 22:56 | 17.07.2011 о 22:56
    Permalink

    думаю, що це так понтують. ніхто нікого вже не викреслить. а якшо якійсь команді тернопіль не підійде, то флаг їм в руки

Коментарі вимкнені.