Тернопіль прийме чемпіонат Європи

У серпні цього року на тернопільському ставі відбудеться чемпіонат Європи із водо-моторного спорту.

Раніше вже повідомлялось про можливість проведення подібного роду змагань у Тернополі. Тоді міський голова Тернополя висловив надію, що чемпіонат відбудеться. Як бачимо, слова Сергія Надала не виявились пустими і 14 березня відбулась прес-конференція міського голови та народного депутата України, президента національної федерації водно-моторного спорту України Віктора Шемчука. На прес-конференції були обговорені питання, щодо організації та проведення чемпіонату Європи із водо-моторного спорту у нашому місті. Перший і на разі останній чемпіонат такого рівня відбувся в Тернополі ще у далекому 1987 році. Тоді наше місто стало родоначальником водо-моторного спорту, а наші спортсмени брали участь у престижних світових першостях, на яких здобули чимало нагород. Нещодавно наше місто здобуло право провести першісь Європи, випередивши при цьому багато інших міст. Під час прес-конференції Сергій Надал висловив надію, що такі чемпіонати можуть проводитись у Тернополі навіть щорічно.

– Тернопіль має хороші природні та географічні умови для проведення таких змагань на високому рівні. В подальшому плануємо налагодити організацію таких чемпіонатів щорічно, адже це чудова можливість покращити туристичний потік до нашого міста. Саме тому, перший чемпіонат у Тернополі відбуватиметься з 26 до 28 серпня і буде приурочений до Дня міста. Окрім міжнародного чемпіонату, виникла ідея провести подібні змагання на Кубок міського голови, – сказав Сергій Віталійович.

В свою чергу президент національної федерації водо-моторного спорту України Віктор Шемчук зауважив, що Тернопіль являється ідеальним місцем для проведення змагань. А наш став дозволяє провести повний цикл перегонів, який включає чотири заїзди, бали за які у сумі визначають чемпіона Європи. Подібні чемпіонати в Україні приймав Київ та Ялта. Президент федерації вважає, що подібний захід у нашому місті може зібрати до 30 тис. вболівальників. Всі витрати на організацію та проведення чемпіонату Європи взяла на себе Національна Федерація водно-моторного спорту України та проект “Український дух”.

За матеріалами: 20minut.ua

Коментарі вимкнені.