Тернопіль закликав Януковича припинити гоніння на Київський патріархат

Тернопільська міська рада на сесії 5 січня направила президентові Віктору Януковичу звернення, у якому заявляє про дискримінацію владою Української православної церкви Київського патріархату (УПЦ КП) на користь Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП) й закликає Януковича її припинити.

Відповідне звернення оприлюднено на сайті міськради.

“Зараз у нашій країні розгортається державний курс знищення УПЦ Київського патріархату й надання всіх прав і привілеїв у церковному житті й державно-церковних відносинах Московському патріархату і його структурам в Україні”, – сказано в документі.

Тернопільська Міськрада повідомила, що на духівництво церков УПЦ КП чиниться тиск із метою змусити священиків і архієреїв перейти під юрисдикцію УПЦ МП.

“Прихильники патріарха Кирила руками державної влади тиснуть на жертводавців і будівельників храмів Київського патріархату, змушуючи тих передати побудовані церковні споруди проросійській Церкві”, – зазначено у звернені.

Депутати також підкреслили, що президент має захищати інтереси всіх громадян, а не тільки їх частини.

“Тернопільська міська рада звертається до гаранта Конституції, президента України Віктора Януковича, що у свій час заявляв, що “всі церкви й держави рівні й різні”, (із закликом) забезпечити дотримання Конституції, скасувати все преференції для УПЦ МП, припинити дискримінацію УПЦ КП шляхом заборони займатися викладацькою діяльністю у ВНЗ, обмеження можливості проводити обрядову діяльність, блокування виділення землі під будівництво храмів УПЦ КП”, – сказано в зверненні.

Депутати вважають, що тільки так можна досягти міжконфесійної згоди й забезпечення релігійних прав громадян України.

Як відомо, глава УПЦ КП патріарх Філарет днями заявив про спроби реалізувати масштабний план з розвалу і знищення Української православної церкви.

Нагадаємо також, нещодавно повідомлялося, що представники Московського патріархату захопили храм святителя Димитрія Ростовського УПЦ КП у райцентрі Макарові на Київщині.

Коментарі вимкнені.