Міліція в Тернополі сприяла несанкціонованому заходу під червоними прапорами

9 травня 2011 року у м. Тернополі відбулись події, які за повного сприяння працівників правоохоронних органів, грубо і зухвало порушують Конституцію, Закони України, рішення органів місцевого самоврядування, принижують національну гідність українців та паплюжать пам’ять  багатомільйонних жертв комуністичного терору», – йдеться у депутатському зверненні до прокуратура Тернопільської області Мельничука І.І. та начальника УМВСУ в Тернопільській області Бортняка Ф.В., яке були прийняте 19 травня на сесії міської ради.

8 квітня сесією Тернопільської міської ради прийняте рішення № 6/7/138 «Про заборону розміщення радянської символіки на державних установах і комунальних підприємствах», яким передбачено заборону використання радянських прапорів та символіки під час масових заходів.

Але депутати наголошують, що 9 травня після завершення офіційних заходів до  Дня перемоги група осіб, очолювана мешканцем Хмельницької області  Поразінським В.А., порушуючи пункт 2 згаданого рішення, на  території «Старого парку» у Тернополі провела несанкціонований, без  відповідних звернень до Тернопільської міської ради, мітинг з  використанням радянської символіки – червоних прапорів.

При цьому, на думку депутатів,  керівництво Тернопільського міського відділу УМВС України в Тернопільській області не вжило заходів для припинення несанкціонованого мітингу, хуліганських дій мітингуючих і порушення громадського порядку.

«Працівники правоохоронних органів  активно сприяли проведенню вказаного несанкціонованого заходу під  червоними прапорами і не вчиняли жодних дій на виконання рішення  Тернопільської міської ради № 6/7/138, незважаючи на звернення до них  депутатів місцевих рад та громадян міста.

Працівники правоохоронних органів у грубій фізичній формі розштовхували депутатів Тернопільської міської ради та мешканців міста,які наполягали на незаконності та аморальності проведення вказаного заходу», – читаємо у зверненні.

Відтак, депутати міськради вимагають дати правову оцінку викладеним фактам і неправомірним діям учасників мітингу та правоохоронців, які допустили порушення рішення Тернопільської міської ради та перешкоджали діям депутатів місцевих рад, які наполягали на припиненні  несанкціонованого мітингу. «Вимагаємо вжити заходів прокурорського  реагування щодо притягнення винних осіб до відповідальності згідно з  чинним законодавством, – резюмується у зверненні.

-1 thoughts on “Міліція в Тернополі сприяла несанкціонованому заходу під червоними прапорами

Коментарі вимкнені.