Тернопільська влада побувала на святкуванні п’ятиріччя корвету «Тернопіль»

Тернопільська делегація побувала на святкуванні п’ятої річниці з дня підняття прапора військово-морських сил України на корветі «Тернопіль». Відбулося офіційне святкування 19 лютого.

«Протягом цього часу корвет проявив себе як найбільш дієздатна одиниця флоту в ряді міжнародних військових операцій та навчань, під час яких екіпаж довів, що є висококласною командою і може виконувати відмінно усі завдання, поставлені керівництвом корабля», – сказав під час виступу Леонід Бицюра.

У 2006 році на корвет передали прапор Тернополя, завдяки чому місто стало знаним у десятьох країнах, в яких бував корабель. З тих пір корвет фактично став візиткою Тернополя.

«Ми пишаємося тим, що корвет є частинкою Тернополя, що тернополяни називають його «наш» корабель. Подвиги, здійснювані нашими моряками, – один з прикладів, на які треба орієнтуватися у військово-патріотичному вихованні молоді», – зазначив секретар міськради Ігор Турський.

На святкуванні були присутні три попередні командири корабля: капітани Сергій Ізотов, Андрій Короленко та заступник командира корабля Олександр Мохладі. Міська влада подарувала екіпажу плавзасіб «Бриг», солодощі та влаштувала на честь свята салют. У Тернополі планують відкрити виставку світлин, присвячених 5-річному ювілею корвета, а також, спільно з Держархівом, – виставку архівних документів, пов’язаних з історією корабля. «Презентації» сучасного і минулого корвету «Тернопіль» діятимуть протягом року в освітніх закладах міста.

-1 thoughts on “Тернопільська влада побувала на святкуванні п’ятиріччя корвету «Тернопіль»

  • 09:00 | 22.02.2011 о 09:00
    Permalink

    а чому Турський – секретар ради, а Бицюра – просто Бицюра?

Коментарі вимкнені.