Тернопільські студенти готуються до Тетяниного дня

Тернопільські студенти готуються до Тетяниного дня. Саме свята Тетяна вважається покровителькою студентів. Історія розповідає, що у Тетянин день в 1755 році російська імператриця Єлизавета підписала наказ про заснування Московського університету. До речі, проект першого в Росії університету розробив Михайло Ломоносов.

Згодом в одному з флігелів старої будівлі університету було створено будинкову церкву святої Тетяни, а саму святу оголошено покровителькою всього російського студентства.

Неофіційним студентським святом цей день став ще у середині ХІХ сторіччя. У цей час закінчувалися іспити і з нього починалися студентські канікули, власне це і відзначали студенти. У ті часи святкові дійства проходили дуже урочисто – з врученням нагород, проголошенням промов і обов’язковим молебнем у церкві.

Спочатку це свято відзначалось тільки в Москві. Але, згодом його святкувало все російське студентство. У наш час 25 січня і українські студенти відзначають своє «професійне» свято – Тетянин день. Безкоштовна вечірка для тернопільських студентів буде в нічному клубі «Ріверпул» 25 січня.

Коментарі вимкнені.