Тернопільські студенти виступали для Житомирських дітей

Свято подарували 11 жовтня учасники творчих колективів Тернопільського національного економічного університету для двох сотень дітей із Житомирської області, які відпочивають та оздоровлюються в санаторії « Веселка» , що в с. Петриків, Тернопільського району, повідомляє сайт ТНЕУ.
Ще перед концертом, який організував відділ гуманітарної освіти та виховання ТНЕУ, відпочиваючі зібралися під дверима, щоб зайняти місця у невеличкому залі. Та все ж багато кому довелося  стояти. Проте, напевно жоден глядач не пошкодував про те, що завітав сюди. Вже з перших хвилин концерту в залі запанувала урочиста атмосфера. Свій пісенний настрій відвідувачам санаторію дарували юні солісти ансамблю « Краплинки» . Для Елі Атаманчук це дебютний виступ. Судячи з бурхливих оплесків глядачів, він був досить вдалим. Сподобався усім присутнім і запальний танець від Христини Афінець. На довго запам’ ятався гостям із Житомирщини виступ Оксани Корзун, яка запросила дітей танцювати разом « Подоляночку» . Приємно здивували присутніх ведуча Ірина Новомлинська та Лариса Цетнар майстерним виконанням пісень про кохання. Вразили глядачів пісні та костюми Ірини Кушнір, Роксолани Залізняк та Елеонори Атаманчук.
–      Мені дуже сподобався цей концерт, – каже дівчинка із Житомирщини Леся Воробей. – Найбільше вразив танець і пісня про тата. Прослухавши останню, я захотіла якнайшвидше повернутися додому, щоб побачити маму і тата.
У захваті від концерту були й вихователі, які супроводжували дітей.
– Виконавці вразили нас своїми голосами, танцями і надзвичайно красивими костюмами, – зазначила вихователь із міста Малина, Житомирської області, Алла Морожек. – Нас зацікавила тематика пісень, яких ми ще жодного разу не чули. Репертуар цікавий, сучасний, підтримує національну тематику. Хочу відзначити й костюми, які теж підкреслюють красу України – це і віночки, і вишиті сорочки, і, навіть, туфлі, прикрашені вишивкою. Усі виконавці повністю віддавалися творам, які виконували. Вони зуміли передати глядачам власні почуття та енергетику. В мене аж мурашки забігали по тілу, коли почула пісню про тата. Сподобались і пісні про кохання. З упевненістю можу сказати, що діти залишилися задоволеними. Сподіваюсь, що цей концерт стане поштовхом для розкриття талантів у наших вихованців. Щиро дякуємо організаторам даного заходу та педагогам, які знайшли і виплекали такі таланти.

Леся Заморська

Коментарі вимкнені.