Тернопільську товариству «Вертеп» виповнилося 22 роки

Тернопільське товариство «Вертеп», яке стало символом відродження України на Тернопільщині нещодавно відзначило 22 річницю від дня свого заснування. У вітальній листівці, яку виготовили самі вертепівці зазначалося: «22 роки це не кругла дата, а квадратна».

Тим не менше, навіть цей «квадратний» ювілей «Вертеп» зустрів своєю традиційною забавою у колі однієї великої родини.

Вечірка відбулася у кафе «Рута». Добру музику дарував молодий пластовий гурт «Фа-мажор».

Колись юні, а сьогодні солідні члени товариства прибули з різних куточків України щоб взяти участь у традиційному відзначенні річниці. Вперше у заході взяли участь не лише борці за волю епохи 90-х, але й їхні діти. Вони потішили присутніх своїми мистецькими номерами: хто співав, хто вигравав на музичних інструментах, а найменші полюбляли декламувати улюблені вірші.

«Кожне вертепівське подружжя мріє щоб їхні діти були схожими на їхніх батьків і навіть кращими за них. Ми не так часто зустрічаємося і наші діти теж не мають змоги достатньо спілкуватися одні з одними. Річниця товариства для нас, батьків, це свято минувшини, а для них, наших дітей, сподіваємося – свято майбутнього,» – відзначає один із засновників товариства «Вертеп» Василь Когут.

Поки батьки потішалися розмовами з давно небаченими друзями, їхні діти весело забавлялися справді по-вертепівськи: весело, голосно і з любов’ю. Товариство «Вертеп» продовжує життя у своїх дітях.

Коментарі вимкнені.