Тернополян закликають не піддаватись на провокації 22 червня і молитвою вшанувати полеглих

смерть в міліції“22 червня – великий День скорботи, і жодним політичним мітингам, тим більше – протистоянням цього дня – не місце”. Про це йдеться в заяві Тернопільської обласної організації Української народної партії.

“Якщо будуть спроби політичних сил, чи провокаторів влаштувати 22 червня за сценарієм 9 травня, УНП вважатиме це блюзнірством над пам’яттю загиблих у Другій світовій війні”, – йдеться у заяві ТОО УНП.

“Коли у середині ХХ століття дві великі тотожні щодо ставлення до людини системи – фашистська і радянська – ділили світ, українці і Україна опинились у центрі цієї кривавої бійні. Щонайменше 10 мільйонів життів – таким був страшний внесок України за право вижити. Українці у різних арміях – радянській і УПА – боролись за свої сім’ї, за свою землю, за свою батьківщину, наближаючи Незалежну Соборну Україну. Ця жертва – свята і, ми нащадки, не маємо права піддавати її сумніву, тим більше, з’ясовувати, хто з тих 10 мільйонів полеглих більше любив Україну. Не мають жодного морального права і політичні сили 22 червня з’ясовувати, хто з них більший патріот, як це намагалися робити 9 травня цього року”, – зазначено в заяві ТОО УНП.

Українська народна партія закликає не піддаватись 22 червня на жодні провокації. Пам’ять про полеглих у Другій світовій війні українців для їх нащадків має бути святою. Пролита за незалежну Україну кров – це те, що має об’єднувати, а не роз’єднувати громадян України. Тому Українська народна партія, вимагаючи і 9 травня зробити в Україні днем Скорботи, звертається до українців, громадських організацій і політичних партій із закликом відзначити 22 червня молитвою, поминальними панахидами, покладанням квітів до могил загиблих, – словом, відзначити його так, як велить християнський звичай”,- закликає у своїй заяві Тернопільська обласна організація Української народної партії.

Коментарі вимкнені.