Тернополянці Соломії потрібні кошти на операцію з видалення пухлини

У Соломії Деревницької дві пухлини в головному мозку. На операцію учениці тернопільської школи №6 потрібно близько 60 тис. євро.

Таких грошей рідні дівчини не мають, тож просять відгукнутись усіх небайдужих. Зараз Соломійка проходить курс хіміотерапії в університетській клініці міста Грайфсвальд. Потім на неї чекають обстеження і друга операція. Її вартість – 60 тис. євро.

Виявили дві пухлини в мозку

Біда підкралася раптово. У січні минулого року Соломійка поскаржилася батькам, що гірше бачить. Хоча раніше проблем із зором у неї не було.

– Ми одразу звернулися до окуліста в Тернопільську дитячу лікарню, – розповідає мати дівчинки Надія Птиця. – Той направив нас до невропатолога. Їй зробили магнітно-резонансну томографію (МРТ – прим. ред.).

Виявилося, що в дівчини пухлина в головному мозку. Її розмір – 8 на 6 см. Того ж дня батьки відвезли доньку на обстеження у Київ. Столичні медики підтвердили страшний діагно з і дали лише 40% гарантії на одужання.

Знайомі порадили нам поїхати в одну з німецьких клінік, – продовжує жінка. – Тамтешні медики діагностували не одну, а дві пухлини в мозку. 15 березня Соломійці видалили одну з них.

До кінця березня – “хімія”

Першу операцію дівчинці зробили за кошти сім’ї. Тепер батьки просять допомоги в людей, яким небайдуже їхнє горе. Адже лікування – надзвичайно дороге.

Та операція була дуже складна. Тривала майже 20 годин, – пригадує пані Надія. – Згодом ми повернулися додому. Через місяць донька пройшла обстеження в Німеччині. Медики порадили приїхати у вересні – для повторного МРТ.

Вони зауважили, що, якби дівчину вчасно не прооперували, влітку вона б уже осліпла.

Тоді ж нам повідомили страшну новину. Виявилося, що клітини видаленої пухлини почали розвиватися знову. Повністю забрати її не могли – зачепили б судини, – пояснює мама дівчини. – А тут ще й пухлина у задній частині головного мозку! Ми сподівалися на краще, а тут… Чому так сталося, ніхто не може пояснити. До кінця березня робитимуть “хімію”. Потім її обстежать і прооперують.

Раніше 16-річна Соломія Деревницька любила займатися спортом, відвідувала секцію із волейболу в школі. Дуже захопилася правознавством. Рідні навіть жартували: “Тобі дорога у міліцію”.

Наша Соломійка дуже старанна, відповідальна дитина. Завжди нам допомагала. До недуги доглядала за молодшим братиком Богданчиком, гуляла з ним, займалася вихованням, – стверджує мати. – Ми щодня молимо Бога, щоб усе було, як раніше, і донечка якнайшвидше одужала. Просимо людей зглянутися на наше горе. Адже на лікування необхідні значні суми. Лише за хіміотерапію потрібно доплатити 15 тис. євро. Потім доньку чекає операція, вартість якої – 60 тис. євро.

Гроші на лікування Соломії Деревницької можна перерахувати через тернопільську філію АТ “УКРЕКСІМБАНК” на рахунок: №26200000117785, МФО 338879, ідентифікаційний номер отримувача: 3473601802.

Рахунок у Німеччині:

Konto-Nr. 3017118313

BLZ: 20110022

Patbank TID 54918413 Hamburg

“20 хвилин”

Коментарі вимкнені.