Тернополяни можуть замовити вертеп додому

Тернопільські пластуни збирають замовлення на Різдвяний Вертеп у Вашу домівку 7,8,9 січня.

Вертеп, утворений старшопластунами м.Тернопіль в класичному складі існує вже четвертий рік, розповів “Погляд” учасник вертепу Назар Зелінка.

– Зазвичай рекламують його у соцмережах. Там всі бажаючі можуть записати свою адресу для того, аби колядники прийшли в гості. Також традиційно старшопластунський вертеп відвідує пластунів, прихильників скаутської організації в Тернополі та знайомих депутатів міської та обласної рад. Так, щороку старшопластуни з колядою заходять в гості до Петра Гоча та Романа Заставного, – розповідає Назар Зелінка.

За свій виступ у різних домівках пластуни отримують різну коляду. За їх словами, радо приймають все, крім алкоголю. Хоча якраз цим господарі їх і намагаються частувати найчастіше.
– Якщо ж вертепу дають гроші, то вони їх використовують на потреби пласту в місті. Так, минулого року. наколядувавши близько 5-ти тисяч гривень, старшопластунам вдалося вкласти ці гроші в ремонт однієї з кімнат пластової домівки, – каже пластун.
Трапляється так, що колядуючи в одній з квартир, почувши, їх потім запрошують до себе і сусіди. Так інколи вертепу доводиться від квартири до квартири обходити по пів під’їзда. Назар Зелінка розповідає, що сценарій колядники щороку складають інший. Зазвичай беруть традиційні сценарії та адаптують їх під сучасність, застосовуючи ще й такі музичні інструменти, як гітару та скрипку.

Цього року тернополян будуть радувати:

Українець-селянин – Тарас Довбуш;
Ангел – Таня Корольчук;
Банкір,він же жид – Любко Шимків;
Пєвіца – Оксана Майка;
Смерть – Оля Гурняк;
Чорт – Христя Мулик;
Ірод – Назар Зелінка;
Експерт, він же циган – Андрій Гуменецький;
Мєнт – Віктор Холод;
Криза Фінансівна – Наталя Гайдук.

Замовити вертеп можна у соціальній мережі ТУТ.

Коментарі вимкнені.