Тернополяни стали найкращими у Львові на змаганнях з перегонів роботів

Богдан Москаль із Тернополя перед самим стартом ретельно перевіряє свою машину. Каже, його команда стартуватиме у цих змаганнях уже вчетверте. Щоб перемогти – треба щоразу оновлювати та вдосконалювати програмне забезпечення. Адже траса змінюється, і автомобіль-робот має самостійно обганяти суперників та долати перешкоди, що виникають під час перегонів.

Щоби стати переможцем змагань, у кожному з трьох заїздів роботи мають якнайшвидше подолати 10 кіл, а це 500 метрів складної траси із крутими віражами та швидкісною прямою. Пробні заїзди засвідчують, що не всі автомобілі зі штучним інтелектом здатні здолати такий маршрут.

Першою до фінішу прийшла – машинка команди з Тернополя. Проте насправді – річ зовсім не у перемозі кажуть судді – науковці університету “Львівська політехніка”. Спортивна траса – це полігон, на якому випробовують системи, які з часом можна впровадити у велике автомобілебудування.

Для більшого драйву на наступні змагання українці хочуть запросити поляків та канадців. Щоб на трасі з’ясувати чиї роботи швидші, а штучний інтелект вищий.

Олександр Ваврищук, Євген Радіон, Львів, 5 канал

Коментарі вимкнені.